Bricul ”Mircea” a revenit după 80 de ani la Galaţi

0
70

Bricul „Mircea”, nava şcoală a Forţelor Navale Române, a acostat, luni seara, în portul Galaţi, unde a revenit după 80 de ani, la eveniment participând mii de persoane. Nava a ancorat în apropierea Palatului Navigaţiei, la pontonul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, fiind întâmpinată de autorităţile locale şi de mii de gălăţeni.

Comandantul bricului „Mircea”, comandorul Mircea Târhoacă, a aminitit că primul marş al navei, după ce a părăsit şantierul naval din Germania, în urmă cu 80 de ani, a fost la Galaţi. „Primul marş al bricului „Mircea”, după ce a ajuns în ţară, în 1939, a fost aici, la Galaţi, unde s-a lansat prima navă militară construită într-un şantier naval românesc – puitorul de mine „Amiral Murgescu”. Sperăm ca în continuare Galaţiul să construiască şi alte nave militare”, a spus Târhoacă.

La bordul navei, ceremonia de sosire a debutat cu un moment religios, după care a avut loc o evocare a tradiţiei navale la Galaţi, oferită, în costume de epocă, de filiala gălăţeană a Asociaţiei de reconstituire istorică „Tomis”. De asemenea, o efigie a domnitorului Ştefan cel Mare a fost dăruită echipajului bricului „Mircea”. Nava mai poate fi vizitată miercuri, între orele 9,00 – 13,00 şi 15,00 – 19,00, după care joi dimineaţa va pleca spre Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here