Hotărârea de înfiinţare a Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie a fost adoptată de Guvern

0
11

Guvernul a aprobat, marţi, hotărârea privind înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie (SINA), informează Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) într-un comunicat remis marţi AGERPRES. Sistemul informatic va continua procesul de simplificare administrativă şi de debirocratizare în domeniul protecţiei copilului şi adopţiei şi va faciliteze comunicarea persoanelor interesate cu toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, potrivit MMJS. Acest sistem informatic are rolul de a asigura, în timp real, accesul potenţialilor adoptatori la informaţii actualizate cu privire la reglementările, procedurile, standardele şi etapele necesare pentru adopţia unui copil şi de a oferi posibilitatea comunicării online cu instituţiile din domeniul protecţiei copilului şi adopţiei, prin descărcarea şi încărcarea de formulare şi un serviciu de suport tip „helpdesk”.

Sistemul Informatic Naţional pentru Adopţie urmează să fie realizat la nivelul 4 ca nivel de modernizare, din cele 5 niveluri de modernizare existente în Uniunea Europeană, precizează sursa citată. Sistemul va permite constituirea unui dosar electronic al copilului, care va cuprinde informaţii referitoare la toate etapele parcurse de acesta în procesul de adopţie, inclusiv cele premergătoare acesteia, de prevenire şi protecţie specială, precum şi monitorizarea post-adopţie.

De asemenea, SINA ajută la interoperabilitatea dintre toate instituţiile implicate în domeniul adopţiei şi în activităţile premergătoare acesteia, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei, se menţionează în Comunicatul Ministerului Muncii. Durata de implementare a proiectului SINA este de 36 luni, iar valoarea totală este de 45.970.000 lei. Finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, potrivit comunicatului.

Întregul articol pe https://bit.ly/2kERfju

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here