Samuel L. Jackson sprijină o campanie contra bolii ‘nemiloase” care i-a distrus familia

0
34
PACIFIC PALISADES, CA - JULY 15: Actor Samuel L. Jackson attends the 19th Annual DesignCare 2017 at a private residence on July 15, 2017 in Pacific Palisades, California. (Photo by Paul Archuleta/FilmMagic)

Actorul american Samuel L. Jackson s-a alăturat unei campanii de conştientizare privind Alzheimer, boala ”nemiloasă” care i-a distrus familia, relatează luni Press Association. Vedeta hollywoodiană, care susţine o campanie pentru schimbarea concepţiei greşite potrivit căreia demenţa este inevitabilă la vârste înaintate, a avut şase rude diagnosticate cu această boală degenerativă. Mama sa, bunicul, mătuşile şi unchii au fost diagnosticaţi cu demenţă, actorul devenind pentru aceştia un străin din cauza bolii.

Jackson ajută campania #ShareTheOrange a Alzheimer’s Research UK, care îşi propune să schimbe concepţia oamenilor despre demenţă, în special părerea conform căreia această afecţiune este un fenomen natural ce se dezvoltă odată cu îmbătrânirea. ”Am fost înconjurat de Alzheimer aproape toată viaţa. Bunicul meu a fost cel mai bun prieten al meu în copilărie, aşa că pentru mine a fost foarte dureros să văd că nu mă mai recunoştea. Acelaşi lucru s-a petrecut cu mama, la scurt timp după ce a fost diagnosticată. Mama ei a avut (demenţă), la fel şi fratele ei, sora şi mătuşa din partea tatălui. Este cumplit să ai pe cineva care te-a îngrijit şi care ajunge într-un punct în care nici măcar nu-şi mai aduce aminte cum te cheamă”, a declarat el.

Imaginea emblematică a campaniei Alzheimer’s Research UK este o portocală, care simbolizează greutatea materiei pierdute din creier pe măsură ce boala înaintează. ”Creierul afectat de Alzheimer poate cântări cu 140 de grame mai puţin în comparaţie cu unul sănătos. Aproximativ greutatea unei portocale… aceasta ne demonstrează că este o boală fizică”, spune Jackson într-un scurt mesaj video care însoţeşte campania.

Actorul şi organizaţia caritabilă speră să arate publicului că Alzheimer nu este un fenomen asociat în mod inevitabil cu înaintarea în vârstă, ci o afecţiune care poate fi oprită şi posibil vindecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here