Primăria Focșani cere avizul de la Mediu pentru refacerea Parcului Bălcescu

0
489

Primăria Focșani a demarat procedurile pentru refacerea Parcului Nicolae Bălcescu din centrul municipiului. Municipalitatea a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu Focșani”. Focșănenii interesați pot obține informații despre proiectul de investiții la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea și la sediul Primăriei municipiului. „Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției de Protecția Mediului Vrancea”, se arată în anunț. Conducerea Primăriei vrea ca lucrările de refacere a parcului să fie demarate în primăvara anului viitor, după finalizarea procedurilor de achiziție publică. Proiectul municipalității prevede schimbarea configurației parcului din care nu vor mai rămâne decât copacii. Aleile, spațiile verzi vor fi reconfigurate integral. Spațiile verzi vor avea o suprafață de peste 1,2 hectare, cu arbuști, flori, gard viu. Proiectul are o valoare de aproape 14 milioane, justificată prin amploarea modificărilor pe care vrea să le realizeze municipalitatea. „Am dorit refacerea din temelii a parcului. Vor rămâne în picioare doar copacii din Parcul Bălcescu, aleile vor fi reconfigurate”, a arătat primarul Cristi Misăilă la ultima ședință a Consiliului Local, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul.

Aleile pietonale vor fi cu fundație din balast, dale de beton și finisaje din dale specifice parcurilor. Spațiile verzi vor avea o suprafață de peste 1,2 hectare, cu arbuști, flori, gard viu. Prin proiect se propune „mărirea și diversificarea zonelor de spațiu verde, crearea de compoziții vegetale judicioase, în perfectă armonie cu aspectele climatice specifice zonei (rezistente la mediul urban și pericolul sociale), care să ofere tablouri interesant din punct de vedere cromatic și vegetal pe parcursul anului, să aibă o înflorire eșalonată, prin utilizarea de specii aclimatizate în zonă, ușor de întreținut folosind sisteme de irigații automatizate”. La intrarea dinspre Bulevardul Republicii vor fi realizate fântâni arteziene pe aleea principală, fântâni cu jocuri de apă și lumini care vor crea un aspect plăcut atât ziua cât și noaptea. Fântânile arteziene vor fi îngrădite de gard viu pe toate laturile. Fântâna arteziană din centrul parcului va fi înconjurată de un labirint verde, format din zone verzi cu arbuști mici, viu colorație și flori.

Locul de joacă din Parcul Nicolae Bălcescu va fi mai generos și mutat în altă zonă a parcului, vor fi amenajate zone pentru șahiști, pentru skateri și roleri. Va fi o zonă dedicată iubitorilor de animale. Vor fi și două grupuri sanitare, comparativ cu unul în prezent, amplasate în zone opuse. Parcul va avea și un amfiteatru, pe latura nord vestică, destinat activităților în aer liber. Acest amfiteatru va fi delimitat de restul parcului cu arbuști, copaci, zone de gazon și de gard viu. Amfiteatrul va avea tribune în trepte, situate pe arc de cerc realizate cu fundații și pereți din diafragme din beton armat. În centrul amfiteatrului va fi o mică scenă din beton armat, placată cu același timp de dale utilizate la alei. Ca la fiecare proiect nou implementat de municipalitate se va asigura un sistem de supraveghere video, care va contribui la asigurarea siguranței în parc. Vor fi refăcute sistemul de iluminat public, branșamentele la energie eletrică, la rețeaua de apă. Iar irigarea spațiilor verzi va fi realizată printr-un sistem de irigații automatizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here