GALERIE FOTO: Elevii vrânceni cu media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, premiați de Guvernul României

0
447

La sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, 23 de elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați, ieri, de Guvernul României, potrivit unei hotărâri adoptate de executiv pe 27 august. „Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern (din) 27 august, fiecare elev cu media 10 la EN VIII va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei. Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale. Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care prevede, în Capitolul Politici în domeniul educației, măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. În același timp, Guvernul României și-a asumat responsabilitatea asigurării creșterii accesului la educația de calitate pentru toți elevii și studenții“, potrivit comunicatului de presă al MEN transmis în ziua adoptării hotărârii.

La festivitatea de ieri, de la ISJ Vrancea, alături de elevii de 10 și familiile acestora a fost prezentă și Cristina Stoica, subprefectul județului Vrancea, iar gazdele evenimentului au fost Dorin Cristea, inspector școlar general, și Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct. De asemenea, în sală s-au aflat inspectorii școlari, ce au asistat la aceste minunate momente, în care performanța a fost răsplătită. Festivitatea a debutat cu mesajul șefilor ISJ Vrancea, care i-au felicitat pe elevi, pe profesorii acestora și, bineînțeles, pe părinți. Pentru momente ca acesta, când umbrele abdică în favoarea notelor de 10, tuturor le-au fost transmise mulțumiri pentru efortul depus, știut fiind că orice succes presupune multe sacrificii.

Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi, ne-ar învăța Platon, căutând minți în șlefuire și maeștri. Iar noi, cu mândrie, dar glas stins tocmai de această emoție, i-am răspunde că asta e o lecție pe care ne-am predat-o singuri cu mult timp în urmă, generație după generație, iar căutarea sa se poate termina aici, în școala vrânceană. Aici, unde elevii nici măcar nu caută perfecțiunea, pentru că o zăresc de departe și o știu cuminte în umbra cărții, aici unde în jurul nucleului „a învăța” gravitează „a îndrăgi”, aici unde ascensiunea nu are nevoie de aripi, ci de cărămizi, trepte și pași prin care greșelii îi este permis să se înfățișeze, să întoarcă pasul și să-l îndemne să verifice fundația, aici, acum… nu mai e vreme pentru eroare, pentru că înălțimile au fost descoperite, iar perfecțiunea s-a predat luminii încununând o scară a notelor“, a transmis Daniela Tamara Mocanca, inspector școlar pentru disciplina de limba română.

Emoționați și fericiți, la ora 13:00, toți elevii de 10 ai județului au venit la sediul ISJ pentru a-și primi răsplata pentru munca depusă în toți anii de studiu. Conform hotărârii adoptate de Guvern, elevii de 10 la Evaluarea Națională au primit câte 1000 de lei, iar cei care au promovat examenul de Bacalaureat cu medie maximă au fost recompensați cu câte 3000 de lei. Dintre cei 16 absolvenți ai clasei a VIII-a premiați, 8 provin de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focşani: Bejenaru Ianis Mihail, Bădărău Diana, Ifrim Alexandra, Norocea Dragoş, Peiu Andreea, Pinţoiu Ana Ştefania, Pîslaru Miruna Ioana și Sartore Elena Lăcrămioara. De la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani au fost premiați 2 elevi, Antonescu Melisa Luciana și Cara Rareş. Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Focşani are, de asemenea, 2 absolvenți cu media 10: Filimon Alexandra Elena și Sava Ianis Robert. Lista premianților a fost completată de Coman Irina Elena de la Colegiul Naţional „Unirea” Focșani, Baican Marius, elev al Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” Focşani, Gavrilă Diana, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Gh. Asanache” Bordeşti, și Tănase Andreea Camelia de la Școala Gimnazială Chiojdeni.

La examenul de Bacalaureat, 6 absolvenți ai Colegiului Național „Unirea” au obținut media maximă: Dima Alina Elena, Iordăchescu Alex, Matişan Răzvan Andrei, Mircea Andra Elena, State Andreea și Vasilache Raluca. Acestora li se alătura eleva Damoc Bianca de la Colegiul Național „Emil Botta” Adjud.

Premiați și de primărie

Reamintim că și primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, i-a premiat, în luna august, pe elevii unităților de învățământ din Focșani care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Examenul Național de Bacalaureat. Premiile au fost acordate în cadrul unui eveniment organizat în sala de ședințe a Primăriei Focșani, la care au fost prezenți inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru, viceprimarul Marius Iorga, consilierii locali Mihai Petruț și Radu Nițu, profesori și părinți ai elevilor premiați. „Am sprijinit performanța, am sprijinit pe acei copii care, prin rezultatele pe care le-au obținut, ne-au făcut cinste, atât nouă, municipalității, familiilor, profesorilor care v-au îndrumat. Este o bucurie să avem un număr atât de mare de elevi care au obținut nota 10 la Examenul de Bacalaureat și la Examenul de Evaluare Națională”, declara, la acel moment, primarul Cristi Misăilă.

Premiile aprobate în Consiliul Local au fost de 1000 lei pentru absolvenții de liceu care au obținut nota 10 la Bacalaureat și de 500 lei pentru elevii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională. „Este o sumă infimă pentru câte nevoi aveți dar cred că este un stimulent pentru generațiile viitoare de a învăța și a ne determina să alocăm cât mai mulți bani pentru asemenea premieri. Ne dorim să avem copii cât mai bine pregătiți pentru că voi sunteți cei care, mai departe, veți prelua soarta acestei țări, acestei urbe și să o dezvoltați. Vă felicit personal pentru rezultatele obținute, felicit profesorii care v-au îndrumat și părinții care v-au sprijinit”, a mai spus primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here