Provincialii și Marcel Pavel vor susține recitaluri în cadrul Festivalului „Florentin Delmar”

0
411

Provincialii și Marcel Pavel vor cânta la ediția din acest an a Festivalului de Muzică Ușoară românească „Florentin Delmar”. Ediția 2019 a Festivalului focșănean promite să fie una specială, cu muzică românească de cea mai bună calitate. Premiile oferite de organizatori sunt mai mari decât cele acordate la edițiile anterioare, iar în serile cu recitaluri vor urca pe scenă focșănenii de la Provincialii și Marcel Pavel.

Ediția din acest an a Festivalului de Muzică Ușoară românească „Florentin Delmar” va avea loc în perioada 21-22 noiembrie. Înscrierea candidaților se va realiza, online, până la sfârșitul lunii septembrie, iar preselecția va avea loc în data de 1 octombrie. Festivalul – Concurs Național de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar” este organizat de Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Primăria Focșani, Consiliul Local Focșani, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

La concurs pot participa tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani (împliniți), care nu au câștigat trofeul niciunei ediții precedente a Festivalului, iar categoriile de vârstă vor fi 14-17 ani și 18-25 ani. Vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, plus Trofeul „Florentin Delmar” și premiul special al juriului, pentru cea mai bună interpretare a uneia dintre melodiile compozitorului, al cărui nume îl poartă evenimentul. În acest caz, jurizarea se va face separat de interpretarea și prezentarea generală a concurenților.

Trofeul „Florentin Delmar” va avea o valoare de 10 mii lei, la fiecare secțiune se vor oferi premiul I – 5 mii lei, premiul II – 4 mii lei, premiul III – 3 mii lei, iar premiul special al juriului va avea o valoare de o mie de lei. „Trofeul va fi acordat unui singur participant. În cazul egalității de puncte, va avea câștig de cauză concurentul care a interpretat o piesă din repertoriul compozitorului Florentin Delmar”, a precizat directorul Ateneului Popular, Marilena Șerbănuț.

Jurizarea va fi realizată de un juriu de specialitate, compus din personalități ale vieții muzicale românești, condus de maestrul Horia Moculescu. Membrii juriului vor ține cont de calitățile vocale și interpretative ale participanților, de prezența scenică, succesul la public, dar și de costumație. Prezentarea va fi asigurată de focșăneanul Alexandru Munteanu.

Sursa foto: https://ateneu-pastia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here