Cel mai frumos Mastiff Tibetan din lume s-a născut şi trăieşte la Târgu Mureş

0
146

Cel mai frumos Mastiff Tibetan din lume, Boss Phantom, care s-a născut şi trăieşte la Târgu Mureş, în canisa „Lion Dog Guard”, aparţinând unui multiplu campion în Ju-Jitsu-Full Contact, Tudor Sălăgean, a fost, sâmbătă şi duminică, atracţia celei mai mari expoziţii canine din Europa de Est – „Dracula Dog Show”. „Am venit în prima zi la ‘Dracula Dog Show’ cu două exemplare, în a doua zi prezint trei exemplare. Azi am venit cu Boss Phantom care este dublu campion mondial şi aceasta este a 72-a expoziţie în care obţine locul I, nu are niciun loc II. La fel şi mama lui, Cora, care nu are niciun loc II, doar locul I, ambii sunt din canisa ‘Lion Dog Guard’ din Târgu Mureş. Boss are doi ani şi jumătate şi a obţinut cam tot ce poate obţine un câine până la vârsta de 8 – 10 ani. El încă nu este matur, un Mastiff Tibetan ajunge la maturitate la 3 ani. Dar deja, precum se vede şi în caietul de performanţe, a obţinut tot, niciodată nu a fost pe locul doi, doar pe locul unu, din fericire. Mama lui este printre primele din Europa, este masivă, spectaculoasă, nici ea nu a pierdut nicio expoziţie la femele. Toate expoziţiile sunt câştigate cu ‘Excelent’. Masifful Tibetan este o rasă de câini de peste 3.000 de ani, este strămoşul tuturor câinilor ciobăneşti şi de pază. Este un câine din Tibet, unde clima este foarte aspră, sunt câini care au un torace special faţă de alţi câini, care rezistă la aerul rarefiat de la altitudini de 4.000 – 5.000 de metri. E un câine spectaculos, un câine neînfricat, unul care se dedică familiei, iubeşte familia necondiţionat. De aceea a şi supravieţuit în Tibet pentru că avea grijă de familii, de sate, erau purtaţi şi în războaie”, a declarat, pentru AGERPRES, Tudor Sălăgean.

Boss Phantom şi părinţii săi – Cora şi Thor – au devenit membri ai familiei şi de aceea Tudor Sălăgean nu s-a despărţit de niciunul dintre ei, nici măcar atunci când i s-au oferit câteva sute de mii de euro pe campionul mondial. „Lucrând în domeniul de securitate, la un moment dat am avut o solicitare cu câini de pază, nu aveam câini la firmă şi m-am gândit să caut o rasă care să fie impresionantă ca talie, dar în primul rând să protejeze prin prezenţă, nu neapărat prin agresivitate. Atunci am căutat pe Internet, am discutat cu oameni pricepuţi şi am aflat despre rasa aceasta, plus că e cea mai scumpă din lume. Am făcut un studiu de piaţă de vreo 6 – 7 luni, apoi am luat un câine din Cehia, un câine de pază, care nu era ceea ce căutam eu. Doar că ţinând legătura cu mai mulţi handleri şi furnizori am hotărât să mă duc şi la expoziţii de frumuseţe şi genetică. Mi-am dat seama că nu era chiar ceea ce îmi doream pentru competiţii. Am făcut o analiză de încă un an şi am căutat canise în lume care au perfomanţă şi care au în spate linii cu performanţă. Aşa am ajuns în Rusia să îl achiziţionez pe Baron Thor, tatăl lui Boss. Am plătit pentru el o sumă destul de mare. Apoi, printr-un om de afaceri din Botoşani, am adus-o pe Cora, mama lui Boss, şi o soră de-a ei, Sindy. Am făcut o canisă, am participat la expoziţii. Baron Thor este vicecampion mondial la Milano, Cora nu a fost la mondiale, doar în expoziţii naţionale şi internaţionale, dar are peste 60 de expoziţii câştigate. Am decis ca primul mascul de la Cora să îl ţin eu, a fost un singur mascul şi l-am ţinut. Aşa s-a născut Boss Phantom. Cu ajutorul lui Dumnezeu, că altfel nu se poate, am ajuns să am câinele cel mai titrat din lume. Am avut cumpărători, unul, când era căţel, am primit 10.000 de euro şi nu am vrut să îl dau, în toamnă am primit câteva sute de mii de euro, în Malaezia, şi nu l-am dat. Face parte din familie, iubeşte copiii, fetiţa şi băiatul, se joacă cu ei, ar face orice pentru familie. Nu pot să mă despart de el la câtă bucurie ne-a adus!”, a arătat Sălăgean.

Crescătorul a spus că un Mastiff Tibetan se întreţine foarte uşor, fiindcă este foarte rezistent, se îmbolnăveşte foarte greu, chiar dacă e nevoie de o îngrijire mai atentă a blănii atunci când năpârlesc, pentru că trebuie curăţaţi.

Întregul articol pe https://bit.ly/2lOB7ft

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here