„Aud o voce care îmi spune să fur”! Adolescent trimis în judecată după ce a comis mai multe furturi

0
1431

Un adolescent de 15 ani, din Focșani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Faptele pentru care va fi judecat acum au fost comise în timp ce băiatul se afla sub măsura controlului judiciar, pentru comiterea altor infracțiuni.

Conform rechizitoriului, în noaptea de 17/18 iunie a.c., în jurul orei 03.00, prin desprinderea unei prelate și escaladarea unei ferestre, adolescentul ar fi pătruns într-un restaurant din Focșani, de unde a sustras un încărcător pentru telefon, câteva sucuri și suma de 20 lei. Prejudiciul total cauzat s-a ridicat la suma de 150 lei.

Același tânăr, în dimineața zilei de 3 iulie a.c., ar fi sustras o bicicletă care era rezemată de o bordură, pe raza municipiului Focșani, fiind lăsată neasigurată de proprietar.

Pe 16 iulie a comis-o din nou. De această dată, el a sustras bani dintr-un bar. Într-un moment de neatenție al vânzătoarei, adolescentul a băgat mâna în sertarul cu bani și a sustras suma de 321 lei.

A mai comis o infracțiune de furt și pe data de 13 iulie a.c., în timp ce se afla în Piața Unirii din municipiu. Atunci, el i-a furat telefonul mobil unui copil. După comiterea faptelor, băiatul a fost arestat preventiv, iar la audieri a recunoscut parțial comiterea faptelor. Le-a explicat anchetatorilor că nu ar vrea să fure, dar aude o voce care îl îndeamnă să facă acest lucru.

Băiatul este deja trimis în judecată într-un alt dosar, pentru săvârșirea a 14 infracțiuni de furt calificat în formă continuată. Adolescentul a fost arestat pe 19 iulie a.c. pentru faptele pentru care va fi judecat acum. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului minor (…) pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin. 2 lit. b Cod penal (cinci acte materiale) cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și art. 113 alin. 2 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.07.2019, ora 13:00 şi până la data de 17.08.2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia (…)”, au hotărât magistrații.

Ulterior, măsura i-a fost prelungită. Acum, procurorii au cerut din nou prelungirea arestului preventiv, solicitarea urmând să se judece zilele acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here