Școala Gimnazială Răcoasa va fi reabilitată termic

0
130

Societatea Geovi Construct SRL va realiza lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale Răcoasa. Societatea amintită a câștigat licitația organizată pe SEAP pentru implementarea proiectului privind „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Răcoasa“, licitația fiind adjudecată cu aproximativ 1,3 milioane lei.

Lucrările constau în servicii de proiectare, care includ și obținerea avizelor și a autorizațiilor necesare, îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplarie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol), a șarpantelor și învelitoarelor, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și a sistemelor de iluminat.

Construcția va avea toate categoriile de instalații impuse de normativele în vigoare, respectiv: Instalații de stingere incendii: hidranți interiori și hidranți exteriori; Iluminat de siguranță; Instalații de detecție incendii. De asemenea, clădirea va fi dotată cu rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Școala Gimnazială Răcoasa este alcătuită din două tronsoane, tronsonul A – Parter, realizat în anul 1968, și tronsonul B – Parter + 1 Etaj, care este alipit de tronsonul A, realizat în anul 1975. Suprafața construită a clădirii este de 644 mp. Suprafață desfășurată a clădirii este de 783,31 mp. Suprafață utilă totală a clădirilor este de 653,56 mp.

Autoritățile locale din Răcoasa au construit și o grădiniță de la zero. Investiția, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanțată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat de Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Vrancei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here