Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere

0
2219

Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, își sărbătorește astăzi, de Înălțarea Sfintei Cruci, ziua de naștere. Oprișan este președinte al PSD Vrancea și vicepreședinte al PSD la nivel național.

Întrebat de reporterii Monitorul de Vrancea cu ce se mândrește, Marian Oprișan ne-a spus că pe parcursul întregii sale cariere în politică și administrația publică s-a luptat, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, să atragă fonduri pentru investiții în alimentarea cu apă, cu gaze naturale, curent electric, reabilitarea drumurilor, canalizare, un mediu mai curat, reabilitarea unor instituții de cultură precum Teatrul Municipal sau Ateneul Popular. „Amenajarea Crângului Petrești, construcția Bazinului de înot din Focșani, reabilitarea și modernizarea DN2 D și a DJ 205D, construcția Catedralei Ortodoxe din Focșani, proiectul Vranceaqua, ajuns acum la etapa a II-a, în valoare de 248 milioane euro, sunt proiecte pe care le-am susținut și care mă determină ca, la moment de bilanț, să pot spune că îmi fac datoria față de cetățenii care m-au ales. Etapa I a proiectului Vranceaqua a avut o valoare de 104 milioane euro”, spune președintele Consiliului Județean Vrancea.

Marian Oprișan ne-a spus că administrația județeană a obținut finanțare pentru reabilitarea unor drumuri județene cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T. „De asemenea, 185 de investiții, care vor fi realizate în județul Vrancea, în valoare de peste 797 milioane de lei (peste 177 de milioane de Euro), au fost prinse la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Publice. Este vorba de investiții în infrastructura rutieră-reabilitare de drumuri și poduri, reabilitare și construcție de școli, sisteme de canalizare, stații de epurare, alimentări cu apă”, a precizat șeful administrației județene.

În ceea ce privește proiectul „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor“, cunoscut sub numele de Vrancea Curată, Marian Oprișan a dat asigurări că „va fi finalizat și nu vor exista probleme, iar cetățenii din Vrancea se vor bucura de un județ curat și bine administrat”.

La acest moment, ne-a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, „pentru mine reprezintă o prioritate construirea unui nou spital județean”. „În iulie, Consiliul Județean a aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru obiectivul „Noul Spital Județean de Urgență Focșani“. Până când noul spital va deveni funcțional, trebuie știut că actualul spital județean a primit aparatură cum nu a mai primit niciun spital județean din România, culminând cu computerul tomograf și RMN-ul”, a precizat Marian Oprișan.

Inițiator al proiectului „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial‟, președintele Consiliului Județean ne-a spus că a fost mândru să se implice în susținerea proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“, dar și a unor evenimente de amploare în cadrul „Vrancea Eroică”, prin care sunt comemorați eroii. „Nu vreau să uit nici de Festivalul „Bachus”, care aduce un aport important la promovarea pe plan naţional şi internaţional a judeţului nostru din punct de vedere oenologic, turistic, cultural, gastronomic şi tradiţional”, a mai spus șeful administrației județene. El a precizat că un miliard de euro este valoarea investițiilor aduse de administrația județeană în Vrancea, cu sprijinul Guvernului PSD.

„Monitorul de Vrancea” îi urează președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, multă sănătate și „La mulți ani”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here