Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, la lucrările Comisiei pentru egalitate și ne-discriminare a Consiliului Europei

0
66

Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de politică externă din Senatul României a participat, la Paris, la lucrările Comisiei pentru egalitate și ne-discriminare a Consiliului Europei. „La Paris au loc lucrările Comisiei pentru egalitate și ne-discriminare a Consiliului Europei, dedicate unor probleme importante cum ar fi adoptarea unui raport cu privire la situația populației tătare din Crimea, sau asupra violențelor obstetrice și ginecologice, prevenirea disciminării ca rezultat al utilizării inteligenței artificiale sau prezervarea diversității lingvistice, etnice, culturale și naționale a Europei. În intervenția mea, m-am referit la situația tătarilor din Crimea, o populație care a fost tot timpul asuprită de administrația rusească, mai ales în perioada sovietică, când Stalin a deportat în Siberia cea mai mare parte a etnicilor tătari, dintre care mulți s-au reîntors după dispariția URSS, pentru ca astăzi să trăiască din nou în Rusia post sovietică“, a declarat senatorul Cristian Dumitrescu.

Adoptarea raportului a fost amânată, mai ales pentru o vizită a raportorului, elvețianul Manuel Tornare, atât în Crimea cât și în Ucraina. Amânarea a fost cerută atât de parlamentarii ucrainieni cât și de cei ruși, dar din motive diferite. Amânarea sine die a unei poziții tranșante din partea Consilului Europei a devenit o practică tot mai frecventă. De menționat este revenirea Federației Ruse în Consilul Europei, care își retrăsese delegația, tocmai datorită sancțiunilor și retragerii dreptului de vot în APCE, ca urmare a anexării Crimeei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here