GALERIE FOTO: Liceeni învățați cum să-și construiască propria afacere

0
143

Proiect de tineret “Capturând Lumea” – ediţia a II-a, la Centrul de Tineret Focșani

La Centrul de Tineret Focşani – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea s-a desfăşurat începând cu data de 10 august proiectul de tineret “Capturând Lumea” – ediţia a II-a, proiect cuprins în Calendarul de activităţi de şi pentru tineret al Centrului de Tineret Focşani, aprobat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru anul 2019. Acest proiect a fost un curs de grafică şi web design, fiind continuarea proiectului început anul trecut şi care a fost primit cu entuziasm de toţi tinerii participanţi. Activităţile principale s-au desfăşurat în perioada 02 – 06 septembrie 2019, la acestea participând 18 tineri de la mai multe şcoli şi licee din Focşani şi de la Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Sub îndrumarea doamnei profesoare Camelia Mereuţă de la Colegiul Naţional “Al.I.Cuza”, tinerii participanţi au învăţat tehnici de prelucrare a imaginii în vederea creării unor produse digitale mai complexe: logo, insigne, afişe, diplome, postere, bannere, pictograme. Cu ajutorul instrumentelor intuitive şi al şabloanelor uşor de utilizat folosind un editor grafic gratuit, participanţii au realizat mici proiecte în echipă, dezvoltându-şi competenţele digitale, într-un cadru relaxat şi, în plus, dobândind abilităţi de lucru în echipă.

Astfel, tinerii au învăţat să realizeze, cu ajutorul emailurilor publicitare, liste și campanii publicitare, au învăţat să promoveze pagini şi postări pe facebook, să creze site-uri de vânzare – cumpărare cu ajutorul unor platforme on-line şi li s-au prezentat şi au fost învăţaţi să folosească operaţii de bază şi instrumente de lucru din Adobe Illustrator, software-ul cu grafică vectorială care le permite utilizatorilor să creeze sigle, pictograme, desene, videoclipuri, tipografie şi ilustraţii pentru imprimare, web care pot fi reduse si pentru ecranele dispozitivelor mobile.

Pentru încurajarea tinerilor pasionați de acest domeniu în a-și găsi o direcție în plan profesional și pentru prezentarea mediului antreprenorial IT din județul nostru ca opțiune în viitoarea carieră, în mijlocul tinerilor s-a aflat un reprezentant al firmei CodingHeads care le-a vorbit tinerilor despre opțiunile pe care le au lucrând în acest domeniu de activitate, despre modul în care pot să-și construiască propria afacere și despre evoluția continuă a acestui domeniu.

Ca teme finale, participanţii au realizat câte un logo cu tema “Capturând Lumea”, câte un afiş cu tema dezvoltării durabile şi încă două afişe având ca teme adolescenţa si promovarea Balului Bobocilor de la scoala lor, toate aceste lucrări reflectând pe de o parte tehnicile digitale însușite pe parcursul acestui curs, dar şi viziunea personală asupra lumii şi a modului în care aceasta poate fi surprinsă într-o imagine.

Mulțumim doamnei profesoare Camelia Mereuţă pentru implicarea în organizarea și desfășurarea activităților din cadrul proiectului de tineret “Capturând Lumea” – ediţia a II-a, precum și tuturor tinerilor participanți. De asemenea, mulțumim și firmei Coca-Cola HBC Romania care ne-a spijinit pe toata durata proiectului cu apă plată și apă minerală.

DIRECTOR EXECUTIV, Daniel Gongu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here