GALERIE FOTO: Elevii de la Școlile Gimnaziale Chiojdeni, Gugești și Tîmboești învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

0
519

Școlile Gimnaziale Chiojdeni, Gugești și Tîmboești, din județul Vrancea, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală.

Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă. „Felicităm școlile din Chiojdeni, Gugești și Tîmboești pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale”Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Tehnologia informației joacă un rol deosebit de important în pregătirea tinerei generații, educația digitală încurajând utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ. Elevii din mediul rural sunt dornici să învețe să utilizeze aceste metode”, declară directorul școlii, Ana Gavrilescu. ”Digitalul vine cu noutate: interiorizarea motivației pentru învățătură, elevii învață din proprie convingere. Consider că proiectul Digitaliada are un rol deosebit în a elimina anumite neajunsuri ale mediului rural”, afirmă directorul școlii din Chiojdeni, Cristian Tache. ”Proiectul Digitaliada răspunde pe deplin dorinței de cunoaștere, de autodepășire. Este proiectul prin intermediul căruia noi, cadrele didactice, avem posibilitatea de a prezenta conținutul într-o manieră mult mai atractivă”, declară directorul școlii din Gugești, Violeta Grecu.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali. Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here