Consiliul Județean modernizează clădirea Secției de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Județean

0
482

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul „Reabilitare energetică și lucrări conexe Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, Secția Pneumoftiziologie”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1: Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B: Clădiri publice.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focşani, prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe. Pentru contractarea lucrărilor a fost demarată procedura de achiziție Elaborare Proiect tehnic, detalii de execuție, lucrări de construcții și asistență tehnică din partea proiectantului, cu o valoare de 4.220.772,52 lei, având dată limită de depunere 16 septembrie 2019, ora 15:00. „Operatorii economici interesați pot studia documentația aferentă în cadrul anunțului de participare simplificat nr. SCN1051439 postat în SEAP în data de 26.08.2019“, se arată în anunțul Consiliului Județean Vrancea.

Secția de Pneumoftiziologie este o clădire cu subsol tehnic, parter plus 4 etaje cu 90 de paturi cu suprafața utilă de 1371,33 mp. Reabilitarea clădirii este necesară pentru a crea celor aproape 1500 de persoane (pacienți și personal) un mediu care să le ofere confortul minim, siguranță și să le permită desfășurarea unui proces eficient. Perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni, în perioada 1 august 2017 – 28 februarie 2021.

Investiții de 50 de milioane de lei în aparatură medicală la Spitalul Județean

Vă reamintim că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că actualul spital județean va fi complet igienizat pentru a putea funcționa în condiții bune până la finalizarea lucrărilor la noul spital, moment în care actualul spital va fi închis. „Am avut o discuție cu ministrul Sănătății și conducerea Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani, pentru că odată finalizat noul spital, actualul spital județean va fi închis. Însă, până atunci, cât va mai funcționa, trei ani, trei ani și jumătate, am luat decizia să igienizăm într-o manieră modernă Spitalul județean Vrancea“, a precizat Marian Oprișan. Acesta a reamintit că în ultimii trei ani, spitalul județean a primit aparatură cum nu a mai primit niciun spital județean din România, culminând cu computerul tomograf și RMN-ul. Marian Oprișan a precizat că programul de dotare cu aparatură modernă și mobilier a spitalului județean va continua. Este vorba de un proiect investițional cu aparatură medicală în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei la Spitalul Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here