Atenţionare de călătorie MAE: Grecia – risc de incendii de vegetaţie

0
33

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că vineri, pe fondul temperaturilor ridicate şi al intensificărilor de vânt, există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5).

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, zonele afectate sunt: Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, Lakonia, Fthiotida, precum şi Insulele Creta, Limnos, Lesvos, Ciclade, Samos, Ikaria, Skopelos, Skyros, Evros, Samothraki şi Thassos. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr, pentru situaţii criză pe teritoriul Republicii Elene, precum şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here