Școala de Vară a TSD Vrancea s-a încheiat

0
555

Cea de-a XV-a ediție a Școlii de Vară a TSD Vrancea s-a încheiat, ieri, după trei zile de dezbateri. Peste 40 de tineri au participat la Școala de Vară a TSD Vrancea, care a avut ca temă principală „Social democrația, ideologia de stânga – singura care poate asigura prosperitatea României“. La dezbateri au participat senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu, Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, fostul europarlamentar Andi Cristea, prof. dr. Iulian Chifu, analist de politică externă, deputații Nicușor Halici și Dragoș Bîrlădeanu.

Miercuri, în ultima zi a dezbaterilor la Școala de Vară a TSD Vrancea, a fost prezent Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Acesta le-a vorbit tinerilor despre principalele priorități pe care le are în calitate de ministru al Tineretului și Sportului, respectiv menținerea și deschiderea de noi tabere școlare, deschiderea unor centre pentru tineret pentru a-i învăța pe tineri cum pot scrie un proiect pentru a accesa fonduri europene. De asemenea, ministrul Bogdan Matei le-a reamintit tinerilor social democrați cât de important este sportul pentru tineri, context în care a susținut că în sport se fac investiții masive. „Avem în construcție trei stadioane moderne numai în București, dar nu trebuie uitat nici programul guvernamental de investiții care se derulează prin Compania Națională de Investiții. Este vorba de construirea a 400 de baze sportive și 150 de terenuri de sport pentru școli“, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Senatorul Cristian Dumitrescu s-a declarat mulțumit și bucuros de faptul că, împreună cu președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a reușit să facă din școala de vară un eveniment de tradiție în Vrancea. „Este o mare bucurie că avem această școală de vară a tineretului social democrat la Lepșa. Este singura școală de acest gen, care are loc la nivelul organizațiilor județene ale PSD. Mă bucur că am reușit ca împreună cu președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, să creăm o tradiție din organizarea acestui eveniment care se numește Școala de Vară a TSD Vrancea”, a adăugat Dumitrescu.

Premiile puse în joc de organizatori au fost câștigate de cei care s-au implicat, prin intermediul întrebărilor și răspunsurilor oferite la tema dezbătută. Astfel, premiul I a fost adjudecat de Valentin Grozav, care a câștigat o boxă bluetooth. Premiul II a fost adjudecat de Bogdan Tomulescu, care a câștigat un telefon mobil, iar premiul III a fost adjudecat de Ionuț Vlad, care a câștigat un smartwatch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here