Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

0
359

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează miercuri, 16 octombrie 2019, un nou examen de capacitate preoțească, ce va avea loc la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, începând cu ora 9:00.

Concursul propriu-zis va conține o probă scrisă și una orală, fiind precedat de un test psihologic eliminatoriu, care va fi susținut marți, 15 octombrie 2019, ora 10:00, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul” din Buzău. Unul dintre subiectele de la examinarea orală îl va constitui și susținerea unei predici sau cateheze, pe marginea temelor prevăzute în programa generală. Tematica celor două probe de concurs poate fi găsită pe site-ul arhiepiscopiabzvn.ro, în secțiunea DOCUMENTE UTILE.

Înscrierea candidaților se face la Centrul Eparhial din Buzău, în perioada 23 septembrie – 10 octombrie 2019, pe baza unui dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente: cerere către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian; copii după actele de studii: bacalaureat, licență etc., împreună cu foile matricole; caracterizarea duhovnicului, din care să rezulte îndeplinirea condițiilor pentru hirotonie; curriculum vitae; copie B.I./C.I.; copie după documentul care atestă primirea binecuvântării pentru efectuarea studiilor.

La acest examen se pot înscrie doar tinerii licențiați în Teologie Pastorală – fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here