Cu rolul din ”Guns Akimbo”, Daniel Radcliffe se îndepărtează şi mai mult de personajul Harry Potter

0
26

Actorul Daniel Radcliffe, care interpretează în cea mai recentă peliculă în care a fost distribuit rolul unui tânăr anonim ajuns subit în postura de ostatic într-un joc macabru, filmat în direct pentru un site din ”darknet” (internetul ascuns), se îndepărtează, film după film, de interpretul lui Harry Potter din saga ce i-a adus celebritatea, relatează miercuri AFP. În ”Guns Akimbo”, realizat de Jason Lei Howden, film prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film de la Toronto, designerul de jocuri video pe care îl joacă se trezeşte în urma unui atac violent cu un pistol prins în fiecare mână.

Gladiator al timpurilor moderne, în ciuda voinţei sale, el nu are încotro decât să lupte fără milă pentru a-şi recupera prietenul, răpit în cadrul cel mai important mod de divertisment al unei comunităţi de internauţi dornici de violenţă. Un tânăr care trece brusc de la anonimat, la celebritatea care îi schimbă viaţa, aminteşte oare de fostul copil actor devenit în câţiva ani emblematic pentru o saga cinematografică transformată într-un succes global? ”A, da, cred! Nici măcar nu făcusem legătura”, a spus el într-un interviu acordat AFP. ”Doamne, trebuie să-mi sun psihologul!”, a adăugat Radcliffe.

La întrebarea de ce a acceptat acest rol, actorul a răspuns că a făcut ”o mulţime de lucruri care arată ca nişte basme ciudate, precum ‘Horns’ sau ‘Swiss Army Man’. ”Toate spun povestea unor persoane care duc o viaţă normală şi care păţesc ceva nebunesc, ce îi transformă profund”, a adăugat actorul. ”Aşadar, cred că îmi place genul acesta de povestiri care o iau razna, despre ceva ce ne este familiar. Iar acest film se încadrează perfect în această categorie”, a subliniat el.

”Guns Akimbo”, cu estetica sa de bandă desenată din genul ”noir”, ce prezintă violenţă sângeroasă, personaje care se ucid cu arme, ciocane şi chiar lansatoare de grenade, încurajate de o comunitate online deosebit de sadică, contrastează puternic cu lumea de la ”Hogwarts”. ”Acest film este inspirat din colţurile întunecate ale internetului şi de unele reţele de socializare, dar nu este neapărat esenţa sa”, a insistat actorul britanic în vârstă de 30 de ani. ”Nu cred că ar trebui să ne inspirăm din acest film pentru a găsi valori morale!”, a completat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here