18 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

0
43

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților: ”În fața amenințării terorismului, consolidarea cooperării internaționale este singura alternativă!”

Astăzi (ieri-n.r.) se împlinesc 18 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, care au zguduit nu numai Statele Unite, ci întreaga comunitate internațională și care au determinat o nouă perspectivă privind lupta împotriva terorismului, pentru apărarea securității și stabilității mondiale. Fiecare comemorare a victimelor terorismului ne impune conștientizarea responsabilității pe care o avem față de siguranța cetățenii noștri.

Cum să ne asigurăm că miile de mărturii despre tragedie, teroare, eroism și vindecare nu sunt uitate, ci transmise generațiilor următoare, ca o lecție dureroasă de istorie și de viață? Din păcate, fenomenul terorist este din ce în ce mai prezent, sub cele mai monstruoase forme. În ultima decadă, nicio regiune a globului nu a rămas neatinsă de flagelul terorismului. În era globalizării, provocările de securitate sunt mai dinamice și imprevizibile. Un fenomen atât de complex precum terorismul, nu poate fi anihilat fără un sistem multilateral eficient de combatere și prevenire, în care să fim cu toții angajaţi.

Securitatea şi prosperitatea noastră depind tot mai mult de consolidarea unei reţele coerente de parteneriate, pentru prevenirea şi combaterea ameninţărilor teroriste la nivel regional şi global.

România a fost și va fi întodeauna prezentă alături de partenerii și aliații săi ce-și doresc pace şi securitate în lume.

Comunicat de presă, 11 septembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here