VIDEO: Trupa Gipsy Kings și Nicu Paleru, printre artiștii care vor cânta la Focșani în perioada Festivalului Bachus

0
8389

Artiști de marcă sunt așteptați să urce pe scena celei de-a patra ediții a Festivalului Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă care se desfășoară, la Focșani, în aceeași perioadă cu Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2019”, respectiv 3-6 octombrie 2019.

Centrul Cultural Vrancea a scos la licitație serviciile de organizare. „Prin organizarea Festivalului Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă ne propunem ca numărul persoanelor ce vizitează judeţul Vrancea să crească în această perioadă, dat fiind faptul că tot atunci se va desfăşura şi ediția a XXVII-a a ”Festivalului Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2019”, iar organizarea programului cultural artistic şi de divertisment să ajute la promovarea pe plan naţional şi internaţional a zonei noastre şi din punct de vedere cultural şi tradiţional“, susțin organizatorii.

Astfel, prin caietul de sarcini, Centrul Cultural Vrancea solicită următorii artiști: Trupa de dans și actorie „The Sky“, Carla’s Dreams, Randi, Jo &Band, Alessia, Alina Eremia, Doinița Dolănescu, Ionuț Dolănescu, Adda, Doddy, Mark Stam, Lora &Band, Geta Postolache, Minelli, Debu, Alb Negru, Ion Paladi, Edward Sanda, Feli, Nicu Paleru, Mandinga, Oana Radu, Liviu Teodorescu, Gipsy Kings. Prezentatorii evenimentului vor fi Octavian Ursulescu, Cătălin Măruță, Deeix și Andrei Ștefănescu.

Gipsy Kings, cea mai importantă trupă de flamenco și salsa!

Gipsy Kings sunt recunoscuți la nivel mondial pentru multe hit-uri precum „Djobi, Djoba“, „Bamboleo“, „Volare” sau „Escucha me” și au dobândit un succes global la sfârșitul anilor ’80. Cu peste 18 milioane de albume vândute în toată lumea și cu un premiu Grammy câștigat pentru cel mai bun album din lume („Savor Flamenco” – 2014), Gipsy Kings este astăzi probabil cea mai importantă trupă de flamenco și salsa.

Concursului Naţional de Interpretare „Cântece de Viţă Veche” va avea loc pe 5 octombrie la sala Balada

În cadrul Festivalului Naţional Cântece de viţă Veche şi Nouă va fi organiza ediţia a X-a a Concursului Naţional de Interpretare a Cântecului Tradiţional „Cântece de Viţă Veche”. Acest eveniment se va desfăşura în data de 5 octombrie 2019 la sala Balada din municipiul Focşani. „Scopul acestei manifestări constă în descoperirea de noi talente, promovarea lor şi punerea în valoare a cântecului tradiţional din diferite zone ale ţării şi ale Republicii Moldova. Dorim ca această manifestare să devină din an în an tot mai cunoscută şi să adune interpreţi ai cântecului tradiţional, care preţuiesc cu adevărat zestrea spirituală a neamului românesc“, susțin organizatorii evenimentului.

Condiţii de participare: La concurs sunt invitaţi să participe concurenţi din ţară având vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani. Aceştia vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament – doină sau baladă şi cealaltă cu acompaniament orchestral. Atât repertoriul cât şi costumul popular trebuie să corespundă zonei folclorice pe care o reprezintă concurentul. Concurenţii vor transmite pentru înscriere, până la data de joi, 26 septembrie 2019, următoarele: partiturile, (scanate clar, complet); o înregistrare audio-video (cu telefonul mobil sau de pe youtube o înregistrare dintr-un concurs/spectacol); Fişa de participare; copie carte de identitate; adeverinţă de elev/student (dacă este cazul).

În cadrul Festivalulul Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă va avea loc şi ediţia a XXI-a a Târgului Naţional al Meşterilor Populari, eveniment ce va fi organizat în perioada 03 –06 octombrie 2019 şi care are scopul păstrării şi promovării tradiţiei româneşti. În cadrul evenimentului vor fi prezenţi 30 de meşteri populari din ţară şi din judeţul Vrancea.

Vrancea, capitala vinurilor

Județul Vrancea va deveni și în acest an, în primul weekend din luna octombrie, capitala viticulturii românești. „Consiliul Județean Vrancea anunță cu bucurie că va organiza, în perioada 3-6 octombrie 2019, ediția a XXVII-a a Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus”. Ca în fiecare an, se va organiza un târg al meșterilor populari, o expoziție a vinurilor vrâncene și nu numai, dar și Concursul Național de Vinuri ”Bachus”, competiție ce a ajuns în acest an la ediția a X-a. Organizatorii promit 4 zile pline de evenimente cu tradiție, dar și multe surprize“, se arată în mesajul organizatorilor. Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea „Bachus” este marcă înregistrată OSIM. Evenimentul atrage anual turişti şi aduce un aport important la promovarea pe plan naţional şi internaţional a judeţului din punct de vedere oenologic, turistic, cultural, gastronomic şi tradiţional. Organizatorii promit 4 zile pline de evenimente cu tradiție, dar și multe surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here