Săptămâna Modei de la New York – Carolina Herrera şi Tom Ford, de la visul floral la punk-ul senzual

0
26
A model presents a creation at the Carolina Herrera Spring runway show during New York Fashion Week in New York, U.S., September 9, 2019. REUTERS/Mike Segar

Săptămâna Modei de la New York a continuat luni cu ce-a de-a 4-a zi a defilărilor, începută de Carolina Herrera, cu o colecţie care a evocat o grădină botanică onirică şi încheiată de Tom Ford, care a prezentat pe podium o femeie senzuală cu accente ‘punk’, relatează EFE. Casa de modă a creatoarei venezuelene Carolina Herrera, care şi-a cedat locul directorului de creaţie Wes Gordon în urmă cu doi ani, a venit cu o prezentare originală după polemica suscitată de colecţia sa Crucero 2020, pe care guvernul mexican a denunţat-o ca o însuşire a culturii popoarelor indigene.

Prezentarea, care a avut numeroşi invitaţi printre care actriţa Vanessa Hudgens sau Karlie Kloss, s-a desfăşurat într-o grădină din sudul Manhattanului în decorul unei sere în care manechinele semănau cu făpturi diafane ieşite dintr-o pădure, îmbrăcate în ţinute florale în culori suave. Wes Gordon a continuat moştenirea veteranei Carolina Herrera recurgând la sobrietatea legendarei sale cămăşi albe, combinată cu fuste lungi sau cu pantalonii largi ‘palazzo’, cu imprimeuri colorate având un aer impresionist.

Designerul a reinterpretat cămaşa albă dându-i mai mult volum la mâneci şi la nivelul umerilor, formând astfel o siluetă rotunjită pe care a folosit-o şi la alte piese vestimentare, precum jachetele scurte tip bolero sau mantourile ample. Paleta de culori ale casei Herrera a mers de la neutrele alb şi negru până la rozul prăfuit, cu câteva modele în fucsia, galben citron sau verde lime, dar au abundat în schimb imprimeurile florale, dungile sau carourile pe fond albastru. A ieşit în evidenţă o rochie albastru ciel cu mâneci scurte, dreaptă şi lungă până la călcâie, cu aplicaţii florale albastre şi galbene cu decolteu în formă de inimă împodobit de asemenea cu petale de flori transparente. Câteva ore mai târziu la căderea serii, designerul american Tom Ford a surprins cu o prezentare inedită desfăşurată într-o staţie de metrou iluminată subtil unde au defilat cele mai solicitate top-modele ale momentului, precum Gigi Hadid sau Kaia Gerber.

S-a creat multă aşteptare în jurul prezentării lui Ford, care în iunie după 13 ani i-a cedat locul lui Diane Von Furstenberg în fruntea Council of Fashion Designers of America (CFDA) pentru a se concentra asupra New York Fashion Week. În această punere în scenă cinematografică, designerul a prezentat o femeie senzuală cu accente ‘punk’, nu doar în privinţa coafurii cu creastă, ci şi prin ţinutele sale sofisticate în culori în general închise.

Întregul articol pe https://bit.ly/2ma4itv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here