ULTIMA ORĂ! Primarul Misăilă face precizări privind modernizarea școlilor Ion Basgan și Duiliu Zamfirescu

0
1366

Prima zi de școală, prima zi de atacuri politice

9 septembrie 2019 a fost prima zi din noul an școlar, dar și una a atacurilor politice, municipalitatea fiind acuzată că nu s-a interesat și nu s-a implicat suficient de mult încât elevii școlilor “Duiliu Zamfirescu” și “Ion Basgan” să nu fie nevoiți să se mute în clase improprii pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare. Nimic mai fals, atâta vreme cât de la bugetul local au fost alocate importante fonduri pentru dotarea și amenajarea claselor unde elevii își vor desfășura temporar orele, dar am și urmărit în teren ca aceste clase, așa mici cum sunt unele, să fie pregătite pentru data de 9 septembrie.

Totodată, facem precizarea că în cazul reabilitării școlilor “Duiliu Zamfirescu” și “Ion Basgan”, aceste proiecte au fost inițiate de Primăria Municipiului Focșani, care asigură doar cofinanțarea. Managementul proiectelor, cât și derularea procedurilor de achiziție pentru lucrările de proiectare și reabilitare sunt efectuate de unitățile de învățământ respective.

Mai mult decât atât, partea de proiectare tehnică din contract prevede și obținerea de către beneficiar a unor avize obligatorii pentru mediu, gaze, telefonie, CUP sau ISU, avize pentru care suntem acuzați că nu ne-a deranjat faptul că durează atât de mult și că nu am făcut nimic pentru grăbirea lor. Iar aici trebuie să menționăm faptul că toate aceste avize se solicită și se eliberează în condițiile legii, nici Primăria și nici Primarul Municipiului Focșani neavând la dispoziție instrumente legale pentru obținerea lor în regim de urgență. Amintim de asemenea că au existat numeroase situații în care inclusiv Primăria Municipiului Focșani a fost nevoită să sisteze sau să amâne începerea anumitor lucrări din cauză că anumite avize au venit după foarte mult timp.
În aceste condiții, considerăm total deplasate aceste atacuri politice care încearcă să creeze printre părinții elevilor din cele două școli un curent de opinie potrivnic municipalității.
Fără însă a pune prea mult accent pe astfel de cazuri, dorim să anunțăm încă o dată în mod public deschiderea Primăriei Municipiului Focșani față de toate proiectele de reabilitare și modernizare a infrastructurii școlare, întrucat copiii noștri merită cele mai bune condiții în care să poată învăța, indiferent de ciclu – primar, gimnazial sau liceal.

Sursa text și foto: Facebook-Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here