APIA a publicat Ghidul pentru fondurile acordate la prima împădurire

0
54

Fermierii pot pregăti dosarele pentru obținerea fondurilor europene acordate pentru prima împădurire a terenurilor agricole. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat publicarea Ghidului Solicitantului pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, MĂSURA 8 – Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor.

Sesiunea de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2019, alocarea financiară fiind de 15.000.000 euro. „În cazul în care doriţi să accesaţi măsura menţionată, consultaţi „Ghidul solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020, sesiunea 4/2019″, publicat pe site-ul APIA”, se arată în mesajul Agenției.

Urmează, în 2020, sesiunea 3 de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, aferentă Submăsurii 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, MĂSURA 15 – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, care se va desfășura în perioada 2 martie – 15 mai 2020, alocarea financiară fiind de circ 29 milioane euro.

Fermierii interesați să acceseze aceste fonduri pot obține detalii despre condițiile de accesare ale acestor programe și condițiile de eligibilitate accesând pagina de internet a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here