GALERIE FOTO: Oficialitățile, alături de elevi și profesori la deschiderea anului școlar

0
1239

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, și senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de politică externă din Senatul României, au participat, ieri, la festivitatea de începere a noului an școlar 2019-2020, la două unități de învățământ din municipiul Focșani. Este vorba despre Colegiul Pedagogic „Spiru Haret“ și Școala Postliceală Sanitară „Hipocrate“.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a declarat că rezultatele obținute de elevii Colegiului Pedagogic „Spiru Haret“ sunt unele deosebite, care propulsează unitatea de învățământ în topul școlilor focșănene. „Suntem mândri că avem un asemenea colegiu de prestigiu în Focșani, un colegiu care an de an formează generații de tineri care pășesc mai departe cu demnitate în viață. Și nu o spun întâmplător, ci o spun pentru că în anul șccolar 2018-2019, acest colegiu a obținut rezultate extraordinare la foarte multe concursuri naționale și internaționale. Vreau să îi felicit atât pe elevi cât și pe profesori pentru rezultatele obținute, dar și pentru că au reușit să ducă mai departe faima acestui oraș în străinătate, ceea ce este un lucru extraordinar. Toți elevii care participă la olimpiade naționale sau internaționale sunt ambasadorii Focșaniului! Atunci când obțin un rezultat scrie pe diplomă Colegiul Pegagogic Focșani, sau scrie o altă unitate de învățământ din Focșani, pentru că avem foarte mulți olimpici în Focșani. Promovarea de sută la sută recomandă Colegiul Pedagogic ca pe o unitate de învățământ de top din Focșani. Vreau să vă felicit pentru toate aceste rezultate și să vă urez mult succes și multe realizări în noul an școlar!“, a afirmat primarul Cristi Misăilă.

Senatorul social democrat le-a spus celor prezenți că există o mare speranță pentru școala românească. „Vreau să salut toți profesorii, pe doamna director care fac în această școală performanță. Vreau să salut părinții și să le spun că au făcut o alegere bună. Acest Colegiu este unul de prestigiu, are un corp profesoral de excepție și faptul că are atât de multe reușite în plan profesional al viitorilor absolvenți mă îndreptățește să spun că există o mare speranță pentru școala românească. Mă uit cu drag la acești copii din clasa pregătitoare, atât de voioși și atât de frumoși și sunt convins că învățământul românesc are o mare șansă, țara noastră are o mare șansă și școala românească va ști să pregătească în viitor oameni puternici, oameni pregătiți, oameni care să fie demni să ne facă mândrii că suntem români. Aș putea să vorbesc ce fac oamenii cu inimă și suflet pentru școală și aici avem o șansă în plus pentru că domnul primar Misăilă este un om care este foarte aproape de școală. Vă mulțumesc că m-ați invitat, vă doresc mult succes și sunt convins că țara noastră are un mare viitor pentru că are o mare școală indiferent de ceea ce spun unii și alții. O mare școală pentru că școala românească este recunoscută internațional! Sunt deseori invitat în străinătate și de fiecare dată despre români aud doar lucruri de bine“, a spus senatorul Cristian Dumitrescu la deschiderea anului școlar.

Viceprimarul Marius Iorga și deputatul social democrat Rodica Boboc au participat la deschiderea anului școlar la cele două unități din cartierul Sud. Adică școlile unde vor învăța și elevii mutați de la Școala Duiliu Zamfirescu pe perioada realizării lucrărilor de renovare. Reprezentantul administrației locale le-a cerut scuze părinților și copiilor pentru disconfortul creat și i-a asigurat că, la finalul lucrărilor de renovare și reabilitare, școala Duiliu Zamfirescu va fi una modernă, pregătită pentru micuți. „În primul rând, adresez scuze părinților și elevilor care, astăzi, împart această școală, mă refer la Școala Duiliu Zamfirescu. Primăria face eforturi susținute pentru a reabilita și a renova școlile din municipiul Focșani. S-au auzit voci care au fost împotriva acestui lucru și aș vrea să clarificăm situația. Ne-am dorit să începem lucrările mai devreme dar nu a depins de noi, fondurile și documentele au fost aprobate foarte târziu, domnul director știe ce s-a întâmplat, nu a fost vina noastră. În același timp ne bucurăm că am reușit să obținem aceste fonduri pentru reabilitarea și renovarea școlii Duiliu Zamfirescu. Va fi o școală modernă și pregătită de la anul pentru copiii care se vor întoarce. Îi felicit pe părinți și pe copii pentru că au ales aceste școli. Vă așteaptă un colectiv inimos de cadre didactice”, a spus viceprimarul Marius Iorga.

La deschiderea anului școlar a participat și deputatul social democrat Rodica Boboc. „Mă bucur ca de fiecare dată să vin la deschiderea anului școlar aici, la școala mea. Așa îmi place să spun. Sunt oameni extraordinari, copii extraordinari. Le doresc din tot sufletul cadrelor didactice să aibă un an școlar ușor, cu multe rezultate, copiilor le doresc să aibă numai note de zece, iar părinților le doresc îngăduință și putere să fie alături de copiii lor. Vă doresc un nou an școlar cu multe succese”, a spus deputatul Boboc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here