Un individ s-a dat drept medic cardiolog la Spitalul județean și i-a cerut bani unui bărbat pentru o pretinsă operație

0
3509

Tentativă de înșelăciune

La data de 05.09.2019, ora 23.27, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Adjud au fost sesizați prin 112 de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Pufești, despre faptul că în seara zilei respective, în intervalul orar 23.00 – 23.25, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunat pe telefonul fix de către o persoană care s-a dat drept doctor cardiolog din cadrul Spitalului de Urgență Focșani și care i-a cerut să-i dea o sumă de bani, cât are în casă, pe motiv că fiul său trebuie să facă o operaţie la inimă. Acesta și-a dat seama că cele sesizate reprezintă o înșelăciune, motiv pentru care a întrerupt convorbirea și a apelat 112, refuzând să mai comunice au autorul, infracțiunea de înșelăciune rămânând astfel la stadiul de tentativă.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

RECOMANDĂRI pentru cetățeni:

• VERIFICAŢI dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon, doar apelând numărul personal!

• IGNORAŢI mesajele în care vi se spune că aţi fost desemnat câştigător, la concursuri la care nu aţi participat!

• NU FURNIZAŢI DATE CONFIDENŢIALE prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin telefon,email sau fax.

• CEREŢI DATE despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo!

• Cereţi ajutorul Poliţiei de îndată!

Buletin de presă IPJ Vrancea, 9 septembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here