Un adolescent a furat o mașină din Jariștea și a ajuns în Ialomița, unde a fost prins băut la volan de polițiști

0
1646
Unrecognizable man drinking and driving. Dangerous driving concept.

La data de 08.09.2019, ora 06.06, polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din comuna Jariștea, cu privire la faptul că o persoană cunoscută, și anume un minor, în vârstă de 16 ani, din comună, i-a sustras autoturismul, care era parcat în fața porții locuinței sale.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că apelantul, împreună cu alți trei prieteni (printre care și minorul reclamat), au mers la o discotecă dintr-o comună vecină.
În jurul orei 05.00, proprietarul mașinii a fost sunat de către mama lui, care i-a spus că autoturismul a fost sustras de către tânărul în vârstă de 16 ani.
Din cercetări s-a stabilit că cel care a condus mașina până la discotecă i-ar fi înmânat cheile autoturismului tânărului în vârstă de 16 ani, care i-ar fi spus că i le va da proprietarului. Minorul a revenit apoi pe raza comunei Jariștea și în jurul orei 05.00 ar fi sustras autoturismul care se afla parcat în fața locuinței proprietarului. La data de 08.09.2019, ora 09.15, minorul a fost depistat conducând autoturismul în cauză pe DN 2A, pe raza comunei Giurgeni, jud. Ialomița, înspre municipiul Constanța. Fiind oprit de către polițiști în trafic, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost astfel întocmit dosar penal. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești s-au deplasat la sediul I.P.J. Ialomița, de unde l-au preluat pe principalul suspect al furtului, în vederea continuării cercetărilor. Cel în cauză a fost reținut de către polițiști pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat instanței, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
Pe numele acestuia instanța a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 9 septembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here