Primăria propune două noi străzi în Focșani

0
3068
Asphalt laying a new layer

Primăria Focșani a pregătit planurile de urbanism pentru realizarea a două străzi noi care vor fluidiza circulația rutieră în municipiu. Cele două investiții noi pregătite de municipalitate vizează realizarea unor străpungeri între strada Cuza Vodă și Șoseaua de Centură, respectiv între strada Militari și strada Anghel Saligny. Sunt străzi noi pregătite de municipalitate, care a lansat în dezbatere publică proiectele PUZ-urilor pentru ambele investiții. În ambele cazuri specialiștii arată că va fi nevoie ca Primăria să obțină terenurile pentru realizarea drumurilor, fie prin cedare, schimb, expropriere pentru cauză de utilitate publică sau altă formă prevăzută de legislația română. În cazul străpungerii care va fi între Bulevardul Mărășești și Șoseaua de Centură, strada va avea dublu sens și va putea fi folosită înclusiv de mijloacele de transport în comun, cu facilități pentru transportul pe bicicletă și pietonal.

Strada va avea o lățime de șapte metri, cu doi metri de spațiu verde, trotuare de trei metri și tot trei metri pentru pistă de biciclete cu dublu sens. „Profilele propuse sunt conforme cu normativele în vigoare și atrag traficul generat de autovehiculele de mici dimensiuni, dar și de pietoni și bicicliști la care se adaugă o zonă de spațiu verde de protecție. Accesurile pietonale împreună cu circulația carosabilă fac parte din zona căii de comunicație și sunt cuprinse între aliniamente. Utilitățile se vor executa subteran, pe cheltuiala beneficiarului, în conformitate cu condițiile puse de avizatori. Apele meteorice vor fi colectate exclusiv în interiorul culoarului arterelor de circulație și conduse spre emisari sau canalizare publică. Spațiile verzi se vor amenaja cu rol de protecție și estetic astfel încât să nu perturbe buna desfășurare a traficului”, se arată documentația tehnică. Aceasta menționează că terenurile propuse pentru trecerea în domeniul public pentru realizarea investiției sunt de aproape zece mii metri pătrați.

În cazul noii căi de acces dintre strada Militari și strada Anghel Saligny, aceasta va fi realizată în întregime pe terenul fostei Mopaf. Și în acest caz se propune ca noua stradă să aibă o lățime minimă de 15 metri, cu șapte metri pentru carosabil, doi metri de spațiu verde și câte trei metri pentru trotuare și pentru pistă de biciclete cu dublu sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here