Încep lucrările la proiectul de investiții „Extindere rețele de canalizare în comuna Fitionești“

0
261

Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că a semnat contractul de execuție la proiectul de investiții „Extindere rețele de canalizare în comuna Fitionești“. „Am semnat contractul de execuție lucrări și proiectare la proiectul privind extinderea rețelelor de canalizare în comuna Fitionești. Valoarea investiției este de 6,5 milioane lei, iar lucrările constau în construire rețele canalizare în lungime de aproape 6 kilometri pe toate străzile laterale astfel încât toate gospodările din Fitionești se vor putea branșa la rețeaua de canalizare realizată inițial, care va fi dată în folosință în luna noiembrie anul acesta. Fiecare gospodărie va avea cămin de branșare propriu“, a spus primarul Iordache Cazacu.

Sistemul de canalizare va avea o lungime totală de 14 kilometri, o staţie de epurare şi staţie de vacuum. Primarul Iordache Cazacu a precizat că sistemul pe vacuum este unul foarte performant şi va reduce cheltuielile de întreţinere cu 40 la sută. „Este un sistem performant care foloseşte o tehnologie pe vacuum. Practic, apele uzate sunt colectate de staţia de vacuum, care le trimite către staţia de epurare unde vor fi procesate. Am ales această variantă deoarece cheltuielile cu mentenanţa vor fi mai mici cu 40 la sută faţă de un sistem clasic, iar consumul de energie electrică va fi mult redus“, a precizat Iordache Cazacu.

Luna trecută, primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că a semnat contractul de execuție la proiectul de investiții „Extindere modernizare rețele de apă potabilă, comuna Fitionești“. Valoarea contractului este de peste 5 milioane de lei, iar lucrările vor fi executate de Asocierea SC Madencris Prest SRL și Mapamond SRL. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here