AMENZI la numai câteva ore de la inaugurarea noului loc de joacă pentru copiii din Focșani

0
9080

În ultimul weekend din vacanța mare, micuții focșăneni au venit la inaugurarea noului loc de joacă amplasat în capătul străzii Longinescu — intersecția cu strada Vâlcele. Pe acordurile melodiilor ritmate, copii, bunici și părinți au pășit pe tărâmul viu-colorat al turnulețelor, toboganelor și al leagănelor care își așteptau de mult locul în mijlocul mulțimii. ,,Vă doresc mult succes în noul an școlar tuturor celor care veți păși pentru prima dată și celor care veți relua cursurile, și să ne vedem de fiecare dată după ce vă terminați temele în asemena locuri de joacă”, le-a urat celor prezenți la inaugurate primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă. Apoi, majoretele de la Școala ,,Ioan Basgan” Focșani au încântat privirile spectatorilor.
,,Este bine că au făcut și aici un loc de joacă, numai să se păstreze”, spune Florica, o bunică venită cu nepoțica ei de 9 ani, Miruna, în parc. Ea adaugă: „Până acum se juca în casă, sau mai ieșea pe bancă în fața blocului. Nu aveam bază în ea să o lăsăm singură. În centru cine să o ducă?! Eu lucrez, mama ei lucrează. Acum venim aici, este aproape. Ar fi păcat să-l vandalizeze pentru că sunt niște bani investiți, nu?!”.

,,La noi, în Focșani, educația se face doar cu amenzi atât părinților, cât și copiilor. Este bun parcul ăsta dar, ca în orice alt loc de joacă, este nevoie ca Poliția Locală să stea și să supravegheze în fiecare zi, altfel, până la primăvară nu rezistă locul ăsta”, spune Alexandra, o mămică.

De altfel, primarul Misăilă a precizat că urmează să fie montat un sistem de supraveghere video, fiind asigurată și paza locului de joacă.
Primarul Cristi Valentin Misăilă a mai spus că acesta este cel de-al patrulea loc de joacă inaugurat în timpul mandatului pe care cetățenii municipiului i l-au acordat, și că mai are în plan și alte proiecte, printre care locurile de joacă de la grădinițele din Focșani. Cât despre noul parc din cartierul Gară, primarul a subliniat că urmează să fie plantați câțiva copaci care să asigure umbră pe timpul zilei.

,,Este mult mai frumos și mai compact acest loc de joacă, noi stăm în zona Schuman, dar avem mașină și ne plimbăm mai peste tot. Am o fetiță și, de acum, avem mai multe alternative”, spune Nicoleta Mihai.
Sebi și Ilinca au venit în parc cu bunica loc, Ica. Înconjurată de baloane, femeia spune că: ,,Este lăudabilă inițiativa primăriei. Să aibă și copiii locuri de joacă mai multe. Am trei nepoți și îmi vine mai aproape aici la Gară”.

Amenzi pentru cei care vandalizează și murdăresc locurile de joacă

De parcă cei intervievați de noi ar fi putut ghici viitorul, doar câteva ore au trecut de la inaugurarea locului de joacă până când au apărut primii focșăneni care au început să scuipe semințe sau să folosească inadecvat echipamentele de joacă destinate micuților. Scuipatul semințelor pe trotuare, în fața băncilor este un sport preferat de mulți focșăneni cărora nu le pasă că își bat joc de orașul în care locuiesc. Deși polițiștii locali aplică lunar amenzi pentru cei care aruncă chiștoace sau gunoaie pe trotuare, se pare că sancțiunile sunt prea puține și prea ușor de suportat de către cei vinovați. Ba mai mult, sunt și comentatori pe rețelele de socializare care dezaprobă acțiunile polițiștilor, pe motiv că sunt și alte persoane care aruncă gunoaie pe trotuare.

Pe de altă parte, primarul Cristi Misăilă a spus că au fost deja aplicate amenzi în cazul celor care au făcut mizerie la noul loc de joacă, precizând că este asigurată pază și va fi supraveghere video la toate locurile de joacă din Focșani. „Bucuriile celor mici sunt din păcate umbrite de gesturile unora dintre cei mari. La nici câteva ore de la inaugurarea noului loc de joacă de la Gară, am putut constata că există persoane care nu au niciun respect față de copiii noștri în primul rând, dovadă în acest sens stând chiar comportamentul și atitudinea acestora. Nu este normal să ai coșul de gunoi la mai puțin de doi pași de tine și tu să arunci semințe și tot felul de gunoaie pe jos. La fel cum nu este normal nici ca persoane cu înălțimea și greutatea unor adulți să se joace într-un mod necorespunzător în ansambluri special amenajate de fapt pentru cei mici. În aceste condiții, toți cei mai sus amintiți au fost ieri amendați de către Poliția Locală a Municipiului Focșani, astfel de acțiuni urmând a avea loc zilnic. În plus, anunțăm încă o dată că pentru toate locurile de joacă, nu doar pentru cel de la Gară, vom asigura pază și supraveghere video. Totodată însă, facem și un apel public la toți cetățenii să respecte ordinea și liniștea publică, dar și limita de vârstă în locurile de joacă! Depinde de noi în primul rând să nu distrugem ceea ce abia s-a făcut și să păstrăm în cele mai bune condiții aceste locuri în care copiii noștri se pot bucura și juca în voie”, a spus primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here