ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Un nou loc de joacă pentru copiii din Focșani

0
2409

 

În ultimul weekend din vacanța mare, micuții focșăneni au venit la inaugurarea noului loc de joacă amplasat în capătul străzii Longinescu — intersecția cu strada Vâlcele. Pe acordurile melodiilor ritmate, copii, bunici și părinți au pășit pe tărâmul viu-colorat al turnulețelor, toboganelor și al leagănelor care își așteptau de mult locul în mijlocul mulțimii.
,,Vă doresc mult succes în noul an școlar tuturor celor care veți păși pentru prima dată și celor care veți relua cursurile, și să ne vedem de fiecare dată după ce vă terminați temele în asemena locuri de joacă”, le-a urat celor prezenți la inaugurate primarul Municipiul Focșani, Cristi Valentin Misăilă. Apoi, majoretele de la Școala ,,Ioan Basgan” Focșani au încântat privirile spectatorilor.

,,Este bine că au făcut și aici un loc de joacă, numai să se păstreze”, spune Florica, o bunică venită cu nepoțica ei de 9 ani, Miruna, în parc. Ea adaugă: „,Până acum se juca în casă, sau mai ieșea pe bancă în fața blocului. Nu aveam bază în ea să o lăsăm singură. În centru cine să o ducă?! Eu lucrez, mama ei lucrează. Acum venim aici, este aproape. Ar fi păcat să-l vandalizeze pentru că sunt niște bani investiți, nu?!”

,,La noi, în Focșani, educația se face doar cu amenzi atât părinților, cât și copiilor. Este bun parcul ăsta dar, ca în orice alt loc de joacă, este nevoie ca Poliția Locală să stea și să supravegheze în fiecare zi, altfel, până la primăvară nu rezistă locul ăsta”, spune Alexandra, o mămică.

De altfel, primarul Misăilă a precizat că urmează să fie montat un sistem de supraveghere video, fiind asigurată și paza locului de joacă.
Primarul Cristi Valentin Misăilă a mai spus că acesta este cel de-al patrulea loc de joacă inaugurat în timpul mandatului pe care cetățenii municipiului i l-au acordat, și că mai are în plan și alte proiecte, printre care locurile de joacă de la grădinițele din Focșani. Cât despre noul parc din cartierul Gară, primarul a subliniat că urmează să fie plantați câțiva copaci care să asigure umbră pe timpul zilei.

,,Este mult mai frumos și mai compact acest loc de joacă, noi stăm în zona Schumann, dar avem mașină și ne plimbăm mai peste tot. Am o fetiță și, de acum, avem mai multe alternative”, spune Nicoleta Mihai.
Sebi și Ilinca au venit în parc cu bunica loc, Ica. Înconjurată de baloane, femeia spune că: ,,Este lăudabilă inițiativa primăriei. Să aibă și copiii locuri de joacă mai multe. Am trei nepoți și îmi vine mai aproape aici la Gară.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here