Primăria organizează concurs pentru cele mai frumoase vitrine din Focșani

0
1998
sdr

Comercianții focșăneni își pot recupera impozitul pe spațiile comerciale printr-un concurs organizat de Primăria Fcoșani pentru pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor de incintă din municipiu. Modul de organizare a concursului, premiile, criteriile de participare și jurizare au fost prezentate de municipalitate într-un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică. Concursul pentru pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor de incintă de către operatorii economici va fi derulat de două ori pe an, în perioada 20 decembrie-24 ianuarie (pentru perioada sărbătorilor de iarnă) și în perioada de 12 zile, ce va începe cu 6 zile înaintea zilei stabilite pentru sărbătorirea Învierii Domnului, pentru perioada Sărbătorilor Pascale.

Conducerea primăriei spune că prin desfășurarea concursului va stimula intenția operatorilor economici pentru pavoazare cu ornamente luminoase adecvate vitrinelor și a spațiilor din incintă. „În cursul unui an au loc două mari sărbători, prilej cu care o mare majoritate a cetățenilor Municipiului Focșani se încarcă cu emoții pozitive și își împart cadouri. În acest context se lansează o provocare focșănenilor, în sensul în care se dorește ca municipiul în care trăim să fie cât mai frumos, să iasă în evidență, să amonizeze prin imagine celebrarea acestor sărbători, respectiv Sărbătorile de Iarnă și Sfintele Sărbători de Paști”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Premiul care poate fi obținut de agenții economici constă într-o sumă echivalentă cu un procent din impozitul aferent clădirii spațiului comercial, stabilit la nivelul anului ulterior desfășurării concursului, fie pentru clădirea respectivă, fie pentru altă clădire deținută de participant. Premiul pentru locul I este suma echivalentă cu impozitul aferent clădiri pentru anul ulterior, în procent de 100%, dar nu mai mult de 10 mii lei. Locul al doilea este premiat cu suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul ulterior, în procent de 75%, dar nu mai mult de 7500 lei. Pentru locul al treilea premiul este suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul ulterior, în procent de 50%, dar nu mai mult de 5000 lei.

Jurizarea lucrărilor va fi realizată de un juriu format din cinci membri, din care doi consilieri locali desemnați prin hotărâre a Consiliului Local, trei persoane nominalizate prin dispoziție a Primarului municipiului, din cadrul aparatului Primăriei Focșani și a liceului de artă „Gheorghe Tattarescu”. Concursul se va desfășura pe șase zone din municipiul Focșani, respectiv Centru, Obor, Est, Vest, Sud, Cartierul Mândrești. Agenții economici care vor să se înscrie la concurs trebuie vină la Primărie, unde completează cun formular de înscriere, la care se atașează trei fotografii color cu spațiul pavoazat, la o rezoluție minimă de 300 dpi și printate pe hârtie format A4. Înscrierea și participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare. Cei interesați pot înscrie mai multe spații pavoazate pe care le folosesc la momentul înscrierii în Concurs.

Juriul va puncta relevanța pentru perioada sărbătorilor, impactul vizual(designul), originalitatea și cromatica (cel mult trei culori). Aceste patru criterii vor avea o pondere egală în evaluarea fiecărei lucrări de către juriu, fiecare dintre criterii putând fi notate cu 0-25 puncte. Câștigătorul va fi ales în proporție de 75% de către juriu și 25% din votul publicului.

Pentru a oferi publicului posibilitatea de a-și exprima opțiunea de a vota după validarea înscrierilor, lucrările vor fi postate atât pe site-ul www.focsani.info, cât și pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Focșani, într-un format unitar. Votul publicului se va desfășura în perioada de jurizare și va putea fi exercitat printr-un sistem de vot ce va fi pus la dispoziția cetățenilor pe pagina oficială de facebook a Primăriei. La sfârșitul perioadei de jurizare, votul publicului va fi calculat ca procent din total voturi exprimate online pentru fiecare lucrare în parte, procentul obținut reprezentând numărul de puncte pentru votul publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here