Zilele Comunei Vîrteșcoiu, la acest sfârșit de săptămână

0
191

Primăria și Consiliul Local Vârteșcoiu invită locuitorii comunei dar şi pe vrânceni să participe, în perioada 7-8 septembrie, la Zilele Comunei Vîrteșcoiu. Manifestările din acest an vor debuta sâmbătă, la ora 17.00, cu un moment festiv care va marca deschiderea oficială a sărbătorii dedicate Zilelor comunei Vîrteșcoiu. Petrecerea va continua cu un program artistic, susținut de artiștii Iustina Păun, Anamaria Butan, Andreea Dincă, Răzvan Păun, Laura, Ansamblul „Oleandra“ din Republica Moldova. Petrecerea va continua duminică cu artiștii: Mădălina Jipa, Andreea Monac, Vasile Căruțașu, Laura Lavric, Anamaria Botezatu, Haiducii lui 7 cai. Autoritățile locale au anunțat că au pregătit pentru cei prezenți mai multe surprize dar și un superb foc de artificii.

Primarul Viorel Mîrza va face și o scurtă prezentare a proiectelor de investiție pe care le are în derulare. Astfel, pe lista de investiții se află proiectul privind „Modernizarea drumurilor de interes local – străzi comuna Vîrteșcoiu”. Investiția are o valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. De asemenea, Primăria Vîrteșcoiu mai are în derulare lucrările de reabilitare și extindere a căminului cultural din satul Faraoanele.

Edilul a adăugat că Primăria Vîrteșcoiu mai are în derulare un alt proiect de investiții, ce vizează construirea unei grădinițe, în satul Faraoanele, lucrarea fiind estimată la 764 de mii lei. Autoritățile locale au finalizat lucrările la Grădinița cu program prelungit din localitate. Au fost finalizate și lucrările de reabilitare a Școlii cu clasele I-VIII Faraoanele.

Primarul Viorel Mîrza a mai anunțat că a inițiat un proiect care vizează alimentarea cu gaze a întregii localități. Acesta a precizat că deja a fost realizat studiul de fezabilitate și a obținut și autorizația de la societatea Transgaz.

De asemenea, în luna iunie, administrația județeană a demarat lucrările la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Vîrteșcoiu. De asemenea, Consiliul Județean mai are în derulare alte trei investiții mari în zonă. Este vorba de reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 205 S, DJ 205 C și DJ 205.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here