Șofer drogat, trimis în judecată de procurori

0
217

Un bărbat din Focșani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Potrivit anchetatorilor, la data de 3 iulie 2018, cu intenție, bărbatul a condus un autoturism pe raza localității Râmniceni, din comuna Măicănești, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Șoferul a fost oprit în trafic în jurul orei 20.00, în timp ce-și conducea mașina pe drumul județean 204 B, existând suspiciuni că în mașină ar putea fi găsite droguri. Cu ocazia opririi, șoferul a și fost testat pentru a se stabili dacă a consumat sau nu alcool, iar rezultatul a fost negativ. A fost dus la spital, unde s-a stabilit că la momentul conducerii autoturismului inculpatul avea în sânge și urină substanța activă THC din cannabis. El a spus că înainte de a fi oprit în trafic nu a consumat substanțe interzise și nu își explică cum de s-au găsit astfel de substanțe în sânge și urină.

Deși a făcut-o pe neștiutorul, focșăneanul nu ar fi la prima abatere. El mai face obiectul unui dosar, în care instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, a și dat o primă soluție. Dosarul în care are calitatea de inculpat face referire la infracțiunile de trafic de droguri și deținere de droguri de risc în vederea consumului.

În urmă cu câteva luni, Tribunalul Vrancea l-a condamnat pe bărbat la 4 ani şi 3 luni închisoare. Bărbatul a făcut contestație, iar în prezent dosarul se află pe rolul Curții de Apel Galați, având termen luna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here