GALERIE FOTO: A fost turnat asfaltul pe strada Popa Șapcă din Focșani

0
560

Lucrările de refacere a străzii Popa Șapcă din centrul municipiului Focșani sunt aproape finalizate. Constructorul a turnat, ieri, primul strat de asfalt pe stradă și, în funcție de condițiile meteo, în aceste zile va fi turnat și stratul de uzură. Ulterior va fi realizată trasarea cu marcaje rutiere a străzii din centrul municipiului. Refacerea străzii Popa Șapcă a însemnat refacerea carosabilului, a trotuarelor și amenajarea spațiilor verzi. Lucrările au fost întârziate de procedurile de mediu, obligatorii pentru tăierea copacilor cu probleme de pe această stradă. Nu au fost tăiați toți copacii de pe stradă ci doar arborii care nu și-au dezvoltat rădăcinile pivotant, ci sub stratul de beton al trotuarelor și străzii. Practic, este vorba despre copaci care au crescut cu rădăcinile înfipte printre deșeurile rămase la construcția blocurilor de pe această stradă și care nu prezentau siguranță. Erau arbori care reprezentau un pericol pentru cetățeni și care puteau cădea oricând peste mașinile parcate în zonă. În această toamnă, după finalizarea lucrărilor de reparație a străzii, urmează plantarea altor copaci pe locurile rămase libere. „Vor fi plantați chiar mai mulți copaci decât cei care au fost tăiați”, au precizat reprezentanții municipalității.

Lucrările de pe Popa Șapcă fac parte din proiectul „Obiectivul de investiții – Refacere infrastructură străzi: Popa Șapcă, George Coșbuc, Ghinea Dorinel, Gheorghe Magheru, Dornișoarei, Fundătura Dornișoarei și Teiului”, finanțat prin PNDL. Contractul are o valoare de aproximativ 3 milioane lei. Lucrările au început anul trecut, dar au fost întârziate din cauza avizelor de mediu suplimentare necesare pentru tăierea arborilor cu probleme.

Anul acesta au început sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare și modernizare pe mai multe străzi din municipiu, printre care Cpt. Stoenescu, Revoluției, Aleea Sudului, Cpt. Crețu Florin, Aleea Parc, Panduri, Poligonului, Ion Basgan, Nicolae Săveanu, Cincinat Pavelescu, Focșa, Tănăsescu, Tinereții. Un alt lot de străzi care urmează a fi reabilitate are în componență străzile Gloriei, Caragiale, Traian Ionescu, Moș I. Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Racoviță, N. Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. I. Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăști, D. Zamfirescu.

Primăria Focșani a anunțat, ieri, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru mai multe proiecte de refacere a străzilor din municipiu. Este vorba despre proiectul Refacere infrastructură străzi – sistematizare verticală și spații verzi Cartier Mândrești – str. Islaz, str. Eternității, str. Bălți (începând de la intersecția cu str. Izvor), Fdt. Făget, str. Mieilor, str. Cărpiniș, Fdt. Nuferilor, str. Sălcioarei și str. Drumușor, amplasat în Cartierul Mândrești. Al doilea proiecte este „Refacere infrastructură străzi – sistematizare verticală – str. Răzoare, str. Zboina, str. Păcii, str. Virtuții, str. Grădinari, str. Dorobanți, str. Târgului, str. Slt. Varvarici Doru”. Indicatorii tehnico economici pentru aceste străzi au fost fost aprobați în ultima ședință a Consiliului Local Focșani. În această etapă, municipalitatea pregătește documentațiile pentru scoaterea la licitație a lucrărilor. Este o procedură de durată. Doar obținerea avizelor de mediu durează circa șase luni de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here