Doi amici s-au luat la bătaie, în timp ce erau la PESCUIT; unul dintre ei a căzut în apă și s-a ÎNECAT

0
3024

Un tânăr de 22 de ani, din Mărășești, care locuiește fără forme legale în comuna Sihlea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Tânărul a ajuns în această situație după ce, în luna mai a.c., a plecat cu un amic la pescuit, dar s-a întors acasă singur. Amicul său s-a înecat în Canalul Siret Bărăgan, după o altercație pe care a avut-o cu inculpatul.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, la data respectivă, inculpatul se afla la pescuit cu victima, pe Canalul Siret Bărăgan, în dreptul Gării Pădureni-Putna. Între cei doi a izbucnit un conflict spontan, în cadrul căruia inculpatul și victima s-au lovit reciproc. În urma loviturilor primite, persoana vătămată a căzut în apă și s-a înecat, rănită fiind și neștiind să înoate.

Din anchetă a rezultat că victima i-a propus inculpatului să meargă la pescuit, propunere cu care acesta din urmă a fost de acord. Înainte de a pleca de acasă, cei doi au luat cu ei și băuturi alcoolice, pe care au început să le consume în timp ce se aflau pe mal. La un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, persoana vătămată a început să-i adreseze inculpatului injurii. Inițial, acesta din urmă nu a reacționat. Pentru că persoana vătămată a continuat să vorbească și să se poarte nepotrivit, inculpatul i-a spus că își va strânge sculele și va pleca. După acest schimb de replici, persoana vătămată l-a lovit pe inculpat, iar acesta din urmă a reacționat și a dat și el cu pumnul. În urma loviturii primite, persoana vătămată a ajuns cu picioarele în apă, fiind lovit și cu undița. Văzând că persoana vătămată nu mai poate ieși din apă, inculpatul a vrut să o tragă de picioare pentru a o scoate.

Deși era în pericol, bărbatul decedat nu s-a lăsat ajutat, ba chiar l-a tras și pe inculpat după el în apă. În acel moment, inculpatul s-a speriat și a lovit victima cu piciorul, iar aceasta a căzut în apă și s-a înecat. Trupul neînsuflețit al victimei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, iar în urma acesteia s-a stabilit că victima nu a decedat ca urmare a leziunilor suferite în urma loviturilor primite, ci s-a înecat. Inculpatul nu a negat comiterea faptei, iar dosarul în care este judecat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani.

Cu privire la acest caz, în data de 17 mai a.c., reprezentanții IPJ Vrancea au transmis că „Poliția Orașului Mărășești a fost sesizată (…) despre dispariția unui bărbat, de 57 ani, din orașul Mărășești. Acesta plecase cu o zi în urmă la pescuit în zona canalului Siret-Bărăgan (canal de irigații din spatele Gării Pădureni-Putna) și nu s-a mai întors la domiciliu. S-au efectuat căutări în zona respectivă împreună cu ISU Vrancea, fără rezultat. Polițiștii au reluat căutările (…), iar din nefericire, cadavrul bărbatului a fost găsit în apă. Continuă cercetările pentru clarificarea tuturor împrejurărilor, urmând ca necropsia să stabilească cauza decesului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here