Primăria Mărășești modernizează Parcul Joffre

0
340

Primăria Mărășeștia a scos la licitație execuția lucrărilor de construcție, extindere, modernizare și renovare parc în cadrul proiectului „Amenajare Parc Joffre“. În proiect se arată că necesitatea acestui proiect este justificată de caracteristicile zonei, de situația infrastructurii publice, de nevoile grupului țintă, a îndeplinirii obiectivelor strategice de revitalizare a orașului, de reducere a problemelor de mediu. În acest context, implementarea acestui proiect va răspunde problemelor de coeziune socială și interacțiune umană și problemelor de mediu identificate în acest areal.

Concret, se vor moderniza aleile, se vor planta arbori tineri, se vor amenaja locuri de joacă și bănci pentru odihnă și se va consolida și moderniza turnul de apă existent, simbol al acestei zone și al comunității. Suprafața totală a parcului este de 30.998 m.p.. Vor fi amplasați 33 de stâlpi de iluminat fotovoltaici, plase gard ornamental-321 buc, 13 coșuri de gunoi selective. Va exista o fântână arteziană, vor fi montate 55 de bănci, 2 locuri de joacă, pavele de cauciuc, ansamblu de joacă -3 bucăți. Proiectul mai prevede amplasarea a trei carusele piramidă, patru balansoare din lemn. De asemenea, va fi rebilitat turnul de apă aflat în incinta parcului și vor fi montate panouri 3D la intrările din parc. Valoarea totală estimată este de 772.099 lei.

Vă reamintim că orașul Mărășești a primit cele mai importante fonduri din istoria sa recentă pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. În total, Primăria Mărășești a primit aproximativ 18 milioane de lei ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here