GALERIE FOTO: Gugești. Alimentare cu apă și canalizare la standarde europene pentru toți locuitorii comunei

0
1618

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, a participat, ieri, la inaugurarea lucrărilor la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Gugești. Alături de acesta s-au aflat primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, reprezentantul constructorului, dar și locuitori ai comunei Gugești. Contractul face parte din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 124.679.043,71 lei, din care numai lucrările ce vor fi realizate pe raza UAT Gugești au o valoare de 18.533.102,28 lei. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

După tăierea panglicii inaugurale, primarul Vasile Vatră a declarat că „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” este una dintre cele mai importante investiții pentru comunitățile din zonă. „Pentru zona de sud a județului Vrancea acest proiect este una dintre cele mai importante investiții, asta înseamnă că locuitorii comunelor Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu vor avea apă și canalizare. Este o investiție extraordinară pentru locuitorii din aceste comune care vor avea condiții de viață mai bune“, a afirmat primarul Vasile Vatră.

Directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, a declarat că lucrările la proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, sunt în grafic, deși constructorii au unele probleme cu forța de muncă, iar până în acest moment a fost realizat 20 la sută din proiect. „În ceea ce privește stadiul fizic al lucrărilor la proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, suntem undeva la 20 la sută lucrări executate. Lucrurile continuă și decurg conform graficului. Constructorii au niște probleme cu asigurarea forței de muncă, încă nu au reușit să găsească suficientă forță de muncă pentru a avea un ritm mai alert, dar se fac eforturi și reușesc să mențină un ritm de lucru apropiat de graficele angajate“, a precizat Gheorghe Vasilescu.

La Sistemul de canalizare din Gugești vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 3.640 metri, la conductele de refulare de 1.605 metri și la stațiile de pompare de ape uzate. Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu. În cadrul acestui contract vor fi realizate mai multe lucrări.

Astfel, la Bordești va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 3.400 metri liniari. De asemenea, la sistemul de canalizare, vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 8.773 metri, la conductele de refulare de 836 metri și 2 buc pentru stații de pompare ape uzate. La Broșteni vor fi extinse rețelele de apă de 2.338 metri, precum și rețelele de canalizare de 2.309 metri. La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Obrejița va fi extinsă rețeaua de canalizare de 4.769 metri. La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri. La sistemul de alimentare cu apă din Sihlea vor fi lucrări de extinderi la rețelele de apă de 6.116 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 5.572 metri, conducta de refulare de 3.445 metri și 4 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Sistemul de canalizare din Slobozia Bradului vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 6.989 metri, la conductele de refulare de 2.152 metri și 2 buc la stațiile de pompare ape uzate. La Sistemul de canalizare din Tîmboiești, vor fi extinderi la rețeaua de canalizare de 5.232 metri, la conducte de refulare de 283 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare de ape uzate. La Sistemul de canalizare din Urechești vor fi realizate extinderi la rețeua de canalizare de 5.725 metri, la conducte de refulare de 353 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Vîrteșcoiu vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 3.555 metri, la conducte de refulare de 1.778 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

 

Primarii au salutat începerea lucrărilor la acest contract

Primarii localităților vrâncene care vor beneficia de contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” au salutat demararea lucrărilor, precizând că apa și canalizarea asigură condiții de trai mai bune pentru locuitorii comunelor pe care le reprezintă. Edilii au ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru implementarea proiectului Vranceaqua cu cele două etape și au susținut că în toate proiectele de infrastructură pe care le-au realizat la nivel local au beneficiat de sprijinul șefului administrației județene. ,,Este un proiect care va crește confortul și nivelul de trai în comuna Vîrteșcoiu. Pentru realizarea acestui proiect, dar și pentru implicarea în dezvoltarea comunei, în implementarea proiectelor derulate la nivel local, îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan”, a declarat primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here