Vranceaqua, etapa a II-a. Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare la Gugești

0
479

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, va inaugura, azi, lucrările la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Gugești. Contractul face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 124.679.043,71  lei, din care numai lucrările ce vor fi realizate pe raza UAT Gugești au o valoare de  18.533.102,28 lei. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

La Sistemul de canalizare din Gugești vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 3.640 metri, la conductele de refulare de 1.605 metri și la stațiile de pompare de ape uzate.Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu.

Primarii localităților vrâncene care vor beneficia de contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” au salutat demararea lucrărilor, precizând că apa și canalizarea asigură condiții de trai mai bune pentru locuitorii comunelor pe care le reprezintă. Edilii au ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru implementarea proiectului Vranceaqua cu cele două etape și au susținut că în toate proiectele de infrastructură pe care le-au realizat la nivel local au beneficiat de sprijinul șefului administrației județene.

Sursa foto: Facebook/Primaria Gugesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here