GALERIE FOTO: Lucrările la rețeaua de canalizare a comunei Milcovul, conform graficului

0
358

Primarul comunei Milcovul, Mihai Neață, a anunțat că lucrările la proiectul privind realizarea sistemului de canalizare se derulează conform graficului. Acesta  a reamintit că, în acest moment, la nivelul localității se află în derulare două proiecte de investiții. „Avem în derulare obiectivul de investiții «Extindere rețele de canalizare comuna Milcovul, județul Vrancea». Acest obiectiv vine în completarea primului proiect, aflat deja în derulare, derulat în comuna noastră de Consiliul Județean Vrancea și CUP Focșani. Astfel, comuna Milcovul, în 18 luni, va fi racordată în totalitate la rețeaua de apă și canalizare“, a afirmat primarul Mihai Neață.

Potrivit edilului, toate proiectele implementate pe raza comunei Milcovul au devenit realitate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean. „Toate aceste investiții au fost posibile cu sprijinul necondiționat al domnului președinte Marian Oprișan și al Guvernului României, fapt pentru care, în numele meu, al Consiliului Local Milcovul și al cetățenilor comunei Milcovul, beneficiari direcți ai acestor investiții, le mulțumesc din suflet“, a spus primarul Mihai Neață.

De reținut că administrația județeană are în derulare, în comuna Milcovul, o parte a contractului de lucrări „Rețele apă și canalizare în gruparea Focșani 1“, cu o valoare totală de 126.712.530 lei (respectiv 27 milioane de euro). În cadrul proiectului, vor fi realizate lucrări în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovul, Răstoaca și Vînători. Contractul de lucrări mai sus amintit face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 luni, plus 36 luni perioada de garanție. În comuna Milcovul vor fi efectuate lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare cu 9.259 metri, vor fi extinse 2 staţii de pompare ape uzate și vor fi prelungite conductele de refulare pe o lungime de 258 metri.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizarea a drumurilor, în cadrul proiectului „Lotul III, comuna Milcovul sector intersecție DN 23- intersecție DN 23A, km 29+200- km 32+400, L=2,70 km, Județul Vrancea- Parte integrantă din proiectul Modernizare DJ 205 P, pe o lungime totală de 12,90 km“, cu o valoare de 3.298.737,76 lei cu TVA inclus (echivalentul a 693.012 euro).

Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 2,70 km, care constau în: reprofilarea drumului, care va avea o lățime de 7 metri; refacerea structurii rutiere cu un strat de piatră spartă, balastarea drumului; turnarea a două straturi de asfalt; realizarea de șanțuri betonate pentru colectarea apelor pluviale; realizarea a 140 de podețe tubulare de acces către proprietăți. De asemenea, va fi construit un pod peste canalul ANIF. Termenul de execuție a lucrărilor este de 25 de luni, din care o lună proiectare, iar contractantă este Asocierea SC Sotirex SRL Bacău și SC Drum Design SRL Focșani.

Obiectivele de investiții sunt finanțate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here