Sărbătoare a rugbiului dedicată unui mare om de rugby!

0
174
  • Astăzi, 24 august, de la ora 9:15, pe stadionul Tineretului, competiție de juniori și Turneul Corturilor, în memoria lui Viorel Ion

Viorel Ion a fost un mare om de rugby. Al Vrancei, dar și al României. Al Vrancei, unde a venit de la București pentru a deveni emblemă – ca jucător, antrenor, profesor, constructor de școală, de jucători și de caractere, manager. Și militant pentru dreptul la existență al rugbiului. Pentru România pentru că i-a dat generații de rugbiști de mare valoare, a fost manager al unor echipe naționale de juniori și director de dezvoltare al Federației Române de Rugby.

Cei care l-au cunoscut și apreciat, care i-au fost colegi de echipă sau elevi organizează de câțiva ani încoace, de când a plecat să se odihnească după o prea grea suferință, o competiție ce-i poartă numele: ”Memorialul Viorel Ion”. Memorialul din acest an va avea loc astăzi, 24 august, de la ora 9:15 pe stadionul Tineretului. Tot ce se va întâmpla acolo va fi subsumat ideii de onorare a celui ce a fost Viorel Ion.

După deschiderea oficială, începând cu ora 9:30 vor intra în competiție juniori și junioare de la Focșani, Galați, Suceava, Brașov, Piatra Neamț, București, Bârlad. Va fi omagiul lui Viorel Ion adus de foarte tinerii rugbiști și profesorii lor. Organizatorii Memorialului – Liceul cu Program Sportiv și echipa de veterani a Focșaniului – au stabilit ca imediat după terminarea întrecerii echipelor de juniori și junioare să înceapă competiție veteranilor, ”Turneul Corturilor”, la care și-au anunțat participarea echipele Zimbrii Tecuci, Old-Balls Bârlad și Old Boys Focșani, ca și un grup de jucători de la Iași. Din partea Fiilor Vrâncioaiei, care au avut joi, 22 august, de la ora 19:00, pe stadionul Tineretului antrenamentul căpitanului, Florin Topală mi-a spus că turneul este parte a Memorialului idee ilustrată și de înscrisurile de pe distincțiile competiției – cupe, diplome. ”La antrenamentul căpitanului suntem mai puțini decât vom fi pe teren sâmbătă. Am convenit ca atunci să joace mai întâi veterani care au fost colegi de echipă profesorul Viorel Ion pe când era jucător. Își doresc foarte mult să joace și mi se pare firesc să le dăm ocazia să aibă această bucurie. Dar vom juca și noi cei ce i-am fost elevi, pentru că este și loc și timp pentru asta!”, mi-a mai spus Florin Topală.

Ce mi-a spus despre fostul său profesor Marius Antonescu, excelentul rugbist, titular al Naționalei de seniori a României: ”Eu personal îi sunt recunoscător și așa voi rămâne mereu pentru că datorită lui, joc rugby astăzi. Dacă nu mi-ar fi propus asta când eram la Brăila, nu știu unde aș fi acum sau ce meserie aș avea. A avut încredere în mine și sper că nu l-am dezamăgit. Cred că de asemenea a oferit o oportunitate spre o viață mai bună, multor altor elevi ce au trecut prin “mâinile sale”, dar depinde acum de fiecare dacă își dorește această oportunitate sau nu. Iar prin asta mă refer la muncă si sacrificiu. Termin prin a-i mulțumi pentru tot!”

Închei cu gândurile unui foarte tânăr rugbist al Focșaniului, internațional U 20 al României, Sergiu Puescu, care nu a mai avut șansa de a-i fi elev lui Viorel Ion: ”Despre Ion Viorel am auzit prima dată la primul meci de rugby pe care l-am văzut pe Stadionul Milcovul când echipa noastra juca împotriva celor de la Bals din Franța. De la toți cei cu care am vorbit despre Ion Viorel am auzit doar vorbe de bine care să mă facă să înțeleg ce performanțe și cum se lucra înainte la Focșani. De la jucătorii mai mari decât mine și cărora Ion Viorel le-a fost profesor, antrenor am auzit doar vorbe bune. Și eu cred tot ce se spune este adevărat! Este suficient doar să ne uităm câți jucători au plecat de la Focșani din mâinile lui și unde joacă fiecare acuma, în campionate puternice din Franța, Italia etc. sau în România la echipe de top!” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here