Numărul accidentelor rutiere produse pe drumurile din Vrancea, în scădere

0
517

Acțiunile preventive realizate de polițiștii vrânceni au avut ca efect reducerea numărului accidentelor rutiere pe teritoriul județului Vrancea. Un raport prezentat, zilele trecute, de inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), comisar șef Remus Nica, la ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea arată că în primele șase luni ale acestui au fost înregistrare 74 accidente grave, cu trei mai puține decât anul trecut, soldate cu zece persoane decedate, 71 răniți grav, 20 răniți ușor. De asemenea, au fost înregistrate 128 accidente uşoare, cu 21 mai puține decât în 2018, soldate cu 159 răniți ușor, cu 35 persoane mai puține decât anul trecut. Raportul polițiștilor menționează că „cele mai multe accidente grave s-au produs pe fondul abaterilor săvârșite de pietoni, urmat de abateri bicicliști și abateri căruțași, apoi pe fondul vitezei neadaptate și neacordării priorității auto”.

Acțiunile de prevenire realizate de polițiști au fost realizate în cadrul Programului Local „Alege Viața” pentru reducerea numărului persoanelor decedate în accidente rutiere pe raza județului Vrancea. „În cadrul campaniei “Alege viata!” poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în primele 6 luni ale anului 2019, au acţionat pentru implementarea celor mai bune măsuri pentru reducerea gradului de victimizare a populației în urma accidentelor din trafic și menținerea la un nivel scăzut a numărului accidentelor grave de circulație (…) În unităţile de învăţământ au fost organizate 97 şedinţe de educaţie rutieră, iar cu ocazia deplasărilor la unităţile deţinătoare de parc auto sau alte locaţii au fost efectuate 8 alte şedinţe de popularizare cu participanţii la trafic”, se arată în raportul IPJ.

Conducerea Poliției vrâncene menționează că vor fi continuate acțiunile de supraveghere a circulației pe drumurile din județ, cu folosirea autospecialelor dotate cu aparatura Radar, precum și a aparatului radar Tru Cam, în special în zonele în care s-au produs accidente grave de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here