Alimentare cu apă și canalizare pentru toți locuitorii comunei Fitionești

0
376

Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că a semnat contractul de execuție la proiectul de investiții „Extindere modernizare rețele de apă potabilă, comuna Fitionești“. Valoarea contractului este de peste 5 milioane de lei, iar lucrările vor fi executate de Asocierea SC Madencris Prest SRL și Mapamond SRL. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „Lucrările constau în construirea a două bazine din inox cu o capacitate de 400 metri cubi, realizarea a două puțuri forate de mare adâncime, montare de regulatoare de presiune astfel încât să uniformizăm presiunea pe întreaga rețea, înlocuirea vanelor de distribuire și direcționare a coloanei, montarea a 1300 de cămine cu 1300 de apometre pentru fiecare gospodărie în parte cu mențiunea că aceste cămine vor fi montate pe domeniul public al comunei pentru a ușura munca Serviciului public de apă. Citirea se face fără a intra pe proprietățile cetățenilor, iar în acest fel dispar și suspiciunile privind furtul de apă“, a declarat primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu.

Acesta a mai anunțat că săptămâna viitoare va semna contractul de execuție lucrări și proiectare la obiectivul de investiții „Extindere rețele de canalizare în comuna Fitionești“. „Săptămâna viitoare voi semna contractul de execuție lucrări și proiectare la proiectul privind extindere rețele canalizare comuna Fitionești. Valoarea investiției este de 6,5 milioane lei, iar lucrările constau în construire rețele canalizare în lungime de aproape 6 kilometri pe toate străzile laterale astfel încât toate gospodările din Fitionești se vor putea branșa la rețeaua de canalizare realizată inițial, care va fi dată în folosință în luna noiembrie anul acesta. Fiecare gospodărie va avea cămin de branșare propriu“, a spus primarul Iordache Cazacu.

Sistemul de canalizare va avea o lungime de 14 kilometri, o staţie de epurare şi staţie de vacuum. Primarul Iordache Cazacu a precizat că sistemul pe vacuum este unul foarte performant şi care va reduce cheltuielile de întreţinere cu 40 la sută. „Este un sistem performant care foloseşte o tehnologie pe vacuum. Practic, apele uzate sunt colectate de staţia de vacuum, care le trimite către staţia de epurare unde vor fi procesate. Am ales această variantă deoarece cheltuielile cu mentenanţa vor fi mai mici cu 40 la sută faţă de un sistem clasic, iar consumul de energie electrică va fi mult redus“, a precizat Iordache Cazacu.

De reținut că Primăria Fitionești are în derulare un proiect de investiții ce vizează refacerea și reabilitarea unor drumuri de interes local calamitate ca urmare a inundațiilor ce au avut loc în anii 2014-2016. Valoarea estimată a investiției este de 816 de mii de euro iar finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). Este vorba de reabilitarea a 4,6 kilometri de drumuri comunale și de comunicații din satele Fitionești, Pisc și Ghimicești. „Este vorba de balastarea și turnarea a două straturi de asfalt pe drumuri locale cu o lungime totală de 4,6 kilometri“, a declarat primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here