Bărbat arestat pentru agresiune sexuală asupra unui băieţel de 9 ani, pe care l-a dus pe un teren viran la marginea Focșaniului

0
3605

Dispariţia unui copil de 9 ani, din Focşani, care a fost găsit de politişti la scurt timp după sesizare, s-a dovedit a fi un caz mult mai complex şi mai delicat decât se credea iniţial. În cursul zilei de miercuri, politiştii au anunţat dispariţia băiatului, iar la scurt timp au revenit cu informaţia conform căreia copilul a fost găsit teafăr şi nevătămat. Lucrurile s-au complicat însă în urma verificărilor făcute de poliţişti şi procurori. Astfel, ieri dimineaţă, poliţiştii au comunicat faptul că Dănuţ Triţă, un bărbat de 49 de ani, din judeţul Galaţi, a fost reţinut în acest caz. Tot ieri, el a fost prezentat magistratilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat pentru 30 de zile.

Totul a început miercuri, în jurul prânzului, atunci când la poliţie a fost sesizată dispariţia unui copil de 9 ani, din Focşani. La momentul dispariţiei, acesta se afla în parcul din Piaţa Unirii din municipiu. În urma sesizării, poliţişti, jandarni şi pompieri au plecat în căutarea băiatului. La scurt timp, acesta a fost găsit, nu departe de locul în care fusese văzut ultima dată. Iniţial, anchetatorii au spus că băiatul nu a fost victima vreunei infracţiuni. Deşi inițial acesta nu a părut speriat şi nu a spus nimic despre cele întâmplate, anchetatorii au avut ceva suspiciuni şi au continuat verificările pentru a afla cu exactitate unde şi-a petrecut băiatul cele aproximativ 2 ore cât a lipsit. Aşa s-a ajuns la o poveste tristă.

Din discuţiile purtate cu băiatul şi nu numai, anchetatorii au ajuns la concluzia că acestuia i s-a întâmplat ceva rău pe durata dispariţiei şi astfel au ajuns şi la suspectul de 49 de ani, din judeţul Galaţi, Dănuţ Triţă. Potrivit unor surse, acesta a fost identificat miercuri seara, în jurul orei 20.00, pe raza Municipiului Focşani, şi a fost dus la audieri, după care a şi fost reţinut pentru 24 de ore.

Ieri dimineaţă, reprezentanţii IPJ Vrancea au comunicat faptul că în continuarea cercetărilor în cazul minorului în vârstă de 9 ani care a fost dat dispărut în cursul zilei de ieri (miercuri-n.r), aseară (miercuri seara-n.r.), în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani l-au identificat și ulterior l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul cu care băiatul a plecat pentru aproximativ o oră și jumătate. În cursul zilei de astăzi (joi-n.r.), bărbatul, în vârstă de 49 de ani, din jud. Galați, urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, cu propunere de arestare preventivă. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, în vederea documentării și probării întregii activități infracționale a celui în cauză”. Ulterior, pe numele gălățeanului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Copilul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală

Prezenţi la soluţionarea acestui caz au fost şi reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Astfel, un psiholog a participat la audierile care au durat până târziu în noapte. De asemenea, copilul a fost dus şi la Serviciul de Medicină Legală pentru a fi examinat. „Referitor la dispariția minorului de 9 ani, în municipiul Focșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea a fost solicitată aseară (miercuri-n.r.), în jurul orei 22.00, pentru a desemna un psiholog în vederea participării la audieri. Minorul a fost prezentat și Serviciului de Medicină Legală pentru a se stabili dacă a fost victima unei agresiuni sexuale. Prioritatea în acest moment o reprezintă asigurarea unui mediu securizant pentru minor, urmând ca acesta să fie inclus, cu acordul familiei, într-un program de evaluare și consiliere psihologică”, au transmis, ieri, reprezentanţii DGASPC Vrancea.

Din anchetă a rezultat că băiatul a fost acostat de gălăţeanul de 49 de ani în timp ce se afla în parc. Acesta i-ar fi cerut băiatului să-l ajute să care ceva şi astfel a ajuns cu el pe un teren viran, situat aproape de ieşirea din Focșani. Aici, bărbatul l-ar fi agresat sexual pe copil, după care l-ar fi adus înapoi, în locul din care l-a luat. Surse oficiale spun că nu a fost vorba de un act sexual propriu-zis, ci de gesturi obscene făcute în faţa lui. Gălăţeanul s-ar fi dezbrăcat şi şi-ar fi introdus organul sexual între picioarele copilului. La audieri, inculpatul a recunoscut fapta.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, Ionuţ Drâmbă, a precizat că a fost vorba de o sesizare din oficiu a poliţiei. “La data de 21.08.2019, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani procesul verbal de sesizare din oficiu al Poliţiei Municipiului Focşani cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală, constând în aceea că la aceeaşi dată, în jurul prânzului, un bărbat de 49 de ani, din judeţul Galaţi, a întreţinut acte de natură sexuală asupra unui minor în vârstă de 9 ani, din Municipiul Focşani. În urma cercetărilor efectuate s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul care a recunoscut comiterea faptei. Totodată, în cursul zilei de 22.08.2019 s-a dispus reținerea inculpatului, apoi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă în faţa Judecătorului de Drepturi şi Libertaţi din cadrul Judecătoriei Focşani”, a precizat prim-procurorul Drâmbă.

 

Bărbatul, condamnat după ce a violat un copil

Ieri după-amiază, gălăţeanul de 49 de ani a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit portalului instanțelor de judecată, gălățeanul a mai făcut închisoare pentru viol, faptă comisă tot asupra unui copil. Potrivit unor surse, el ar fi violat tot un băiat, care avea tot 9 ani. Deși a fost condamnat la 12 de ani închisoare, el a ieșit din pușcărie cu mult înainte de a-și fi ispășit pedeapsa. Conform informaţiilor găsite pe site-ul Judecătoriei Focşani, Dănuţ Triţă a fost liberat condiţionat la finele anului 2017.

Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani. În temeiul art. 59 C.pen. si art. 60 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din noul Cod Penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului Triţă Dănuţ, din pedeapsa de 12 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 124/2014, pronunţată de Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. de art. 218, Legea nr. 286. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art.61 din Codul penal din 1969 privind revocarea liberării condiţionate. Dispune punerea în libertate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 126/2014, emis de Tribunalul Vrancea. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu (avocat Bîtcă Ileana, cu delegaţie pentru asistenta judiciară obligatorie nr. 2386/31.10.2017, emisă de Baroul Vrancea) în cuantum de 130 lei se avansează din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.11.2017”, se arată în soluţia dată de magistraţii de la Judecatoria Focşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here