Vaticanul respectă confirmarea condamnării la închisoare a cardinalului Pell pentru pederastie

0
99

Vaticanul a anunţat miercuri că „a luat notă” şi respectă decizia tribunalului australian care a ratificat condamnarea la şase ani de închisoare pentru pederastie a cardinalului George Pell, dar a reamintit că înaltul prelat şi-a menţinut întotdeauna nevinovăţia, relatează EFE. „Sfântul Scaun reiterează respectarea sistemului judiciar australian, cum a făcut şi la 26 februarie când s-a anunţat verdictul în prima instanţă”, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. El a precizat că „în timp ce se desfăşoară procedurile, Sfântul Scaun aminteşte că înaltul prelat mereu şi-a susţinut nevinovăţia de-a lungul procesului, iar cardinalul are dreptul la recurs”. „Sfântul Scaun îşi reafirmă apropierea faţă de victimele abuzului sexual şi angajamentul de a-i urmări prin intermediul autorităţilor ecleziastice competente pe acei membri ai clerului care comit abuzuri”, se arată în declaraţie.

Tribunal Suprem din Victoria a respins apelul prezentat de apărarea cardinalului George Pell în vârstă de 78 de ani. Pell a fost găsit vinovat de pederastie şi condamnat în februarie la 6 ani de închisoare pentru abuzuri împotriva minorilor, inclusiv asupra a doi copii de cor de la catedrala din Melbourne între 1996 şi 1997. Preşedinta Tribunalului din Victoria a confirmat că Pell va continua să-şi ispăşească condamnarea şi va putea beneficia de libertate condiţionată în 2022.

În afara tribunalului, un grup de victime ale abuzurilor sexuale şi familiile lor au salutat sentinţa împotriva lui Pell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here