Un bătrân din Panciu a dat 30 de mii de lei unor escroci care i-au spus că fiul lui a avut un accident

0
2072

 

Bărbat identificat și arestat preventiv pentru înșelăciune prin metoda “accidentul”

La data de 19 august a.c., în jurul orei 14.00, la sediul Poliției Orașului Panciu s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 86 de ani, din orașul Panciu, care a sesizat faptul că în urmă cu 30 de minute fusese înșelat prin metoda accidentul.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta fusese contactat telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat drept polițist, aducându-i la cunoștință faptul că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier pe raza comunei Garoafa, fiind transportat la spitalul din Focșani, cu leziuni grave la nivelul picioarelor și că trebuie să trimită suma de 10 000 de lei, pentru achiziționarea unor proteze. În susținerea cererii sale, a prezentat la telefon o femeie, despre care a indicat că este medicul ce va opera victima accidentului. De asemenea, l-a îndrumat pe bătrân să dea acea sumă de bani unei persoane care se va prezenta pe raza orașului Panciu, într-un punct stabilit de comun acord.

Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat că cei doi s-au întâlnit, iar persoana vătămată i-a înmânat bărbatului suma solicitată. În drum spre casă, acesta a fost sunat din nou, cerându-i-se încă o sumă de bani, și anume 20 000 de lei, pe motiv că protezele sunt scumpe. Și această sumă a fost oferită de către bărbat, în scurt timp de la solicitare.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat principalul suspect în cauză. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 21 august a.c. instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suma de 8250 de lei a fost recuperată și înmânată părții vătămate.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 22 august 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here