GALERIE FOTO: Elevi de la Palatul Copiilor Focșani, în tabără în Republica Moldova

0
215

Un grup de 20 de copii și 2 profesori, ce au reprezentat Palatul Copiilor Focșani și implicit Vrancea, s-au întors din Tabăra „Luceafărul“, ce a avut loc în Vadu lui Vodă, Republica Moldova. Ei au reprezentat delegația României, alături de elevi din județele Botoșani, Iași și Vaslui, în total 100 de copii.

Conform informațiilor transmise de Didina Mocanu, directoarea Palatului Copiilor Focșani, ca și anul trecut, copiii au fost vizitați de ambasadorul României în Republica Moldova și de ministrul Educației din Republica Moldova. „Copiii români s-au bucurat de o frumoasă atmosferă, creată de animatorii taberei prin diverse jocuri sportive, de înot, concursuri de desen, muzică, quilling, origami, creație vestimentară din materiale reciclabile, mister și miss Luceafarul“, a povestit Mocanu Didina. Aceste concursuri au fost împărțite câte 2-3 dimineața și 2-3 după-amiaza, astfel încât toți copiii au fost implicați într-o activitate dimineața și după-amiază.

De asemenea, copiii s-au bucurat de o vizită prin orașul Chișinău. „Copiii au revenit în țară cu multe amintiri frumoase, s-au legat prietenii și între copiii români, dar și cu cei moldoveni și, de asemenea, și-au „încărcat bateriile“, datorită faptului că tabăra este amplasată într-o zonă cu aer ozonificat. Un plus foarte mare a fost că au primit un meniu pliat pe bucătăria românească, dar conform standardelor Direcției de Sănătate Publică a Republicii Moldova“, a încheiat Didina Mocanu.

În ziarul on-line Oficial.md, a fost descrisă vizita ministrului Educației, Culturii și Cercetării Liliana Nicolaescu-Onofrei și cea a lui Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, în Tabăra „Luceafărul”. Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a subliniat că experiența este prețioasă, mai ales din perspectiva comunicării și stabilirii de conexiuni între copiii și profesorii din Republica Moldova și România. „Vă îndemn să legați prietenii, să comunicați, să petreceți timpul în așa fel, ca în final, să rămâneți cu amintiri de neuitat”, a menționat ministrul. „Ne bucură faptul că aceste tabere de vară au devenit o tradiție, iar copii de pe ambele maluri ale Prutului au ocazia să interacționeze, să facă schimb de idei și viziuni”, a afirmat ES Daniel Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here