VIDEO! ATENȚIE! Detalii, care v-ar putea afecta emoțional! Copilul dispărut ieri, dus pe un teren viran și agresat sexual de un gălățean recidivist; UPDATE!

0
4439

 

Copilul de 9 ani, dat dispărut miercuri în Focșani, a fost dus de Daniel Triță, un bărbat de 49 de ani, din Galați, pe un teren viran din zona Vranlact. Aici, gălățeanul ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra copilului, fără a fi vorba de un contact sexual, după care l-a adus pe băiat înapoi din zona din care l-a luat. Potrivit unor surse, agresiunea sexuală ar fi constat în faptul că inculpatul și-ar fi introdus organul genital între picioarele copilului. Copilul nu a spus nimic părinților, dar aceștia ar fi observat un comportament nefiresc și pete pe hainele copilului, care ar fi fost lichid seminal.

Conform informațiilor primite de la Ionuț Drâmbă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, gălățeanul a recunoscut fapta comisă. Bărbatul este recidivist, fiind liberat condiționat în 2017, după o condamnare primită pentru viol, faptă comisă tot asupra unui copil. „Este vorba de un bărbat în vârstă de 49 de ani,din Galați, care a fost reținut și propus pentru arestare. Din primele verificări a rezultat că acesta a luat minorul din parc, sub pretextul de a-l ajuta să care ceva, și l-a dus pe un teren viran unde a exercitat acte de natură sexuală asupra acestuia. Ulterior copilul a fost adus de inculpat în zona din care a fost luat. La audieri, inculpatul, care este recidivist, a recunoscut comiterea faptei. Cercetările sunt continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, a precizat prim-procurorul Ionuț Drâmbă.

La rândul lor, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului au precizat: „Referitor la dispariția minorului de 9 ani, în municipiul Focșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea a fost solicitată aseară, în jurul orei 22.00, pentru a desemna un psiholog în vederea participării la audieri. Minorul a fost prezentat și Serviciului de Medicină Legală pentru a se stabili dacă a fost victima unei agresiuni sexuale. Prioritatea în acest moment o reprezintă asigurarea unui mediu securizant pentru minor, urmând ca acesta să fie inclus, cu acordul familiei, într-un program de evaluare și consiliere psihologică”.

Conform unor surse, copilul ar fi mers atâta drum cu bărbatul, pentru că acesta i-ar fi promis bani dacă îl ajută să ducă niște bagaje.

Aseară, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani l-au identificat și ulterior l-au reținut pentru 24 de ore pe agresor.

UPDATE! Astăzi, instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here