Întrevedere Dăncilă – von der Leyen, la Bruxelles; discuţii despre comisarul european din partea României

0
81

Prim-ministrul PSD Viorica Dăncilă a avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, dar şi cu privire la priorităţile viitoarei CE şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale. La rândul său, preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit prim-ministrului Dăncilă pentru rezultatele „excepţionale” obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, se arată în comunicatul Guvernului.

„În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global”, se precizează în comunicat.

Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare.

Sursa foto: Gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here