GALERIE FOTO: Atletism – Grădinița doamnei Rodica, next generation!

0
518
  • Antrenoarea Rodica Pendus are două ajutoare, ”antrenorii” Marco și Edy și o feblețe – Măriuca

Din ”Grădinița Doamnei Rodica”, despre care am scris cu câțiva ani în urmă, mulți dintre copiii care se jucau de-a atletismul, sau chiar se pregăteau pentru atletism, au plecat spre alte preocupări ori au depășit vârsta grădiniței. Nu-i vorba despre clasica grădiniță din sistemul școlar, ci despre metafora grupului de copii, de vârste diferite, pe care antrenoarea Rodica Pendus îi atrăgea spre atletism, pe terenurile stadionului Milcovul. Îi atrăgea și îi atrage cu felul său inconfundabil și admirabil de a lucra cu de la cei mai mici la cei mai mari copii îndrumându-i cu subtilitate printre multele discipline subsumate atletismului.

Din acea generație a Grădiniței a rămas un grup de adolescenți suficient de numeros, căruia i s-au alăturat pe parcurs copii de la 4 ani și jumătate, cinci ani până pe la 11-12 ani. Unii sunt atleți conturați, cu rezultate și medalii la competiții naționale, alții sunt la începuturi adorabile! Primii lucrează separat cu un mare talent al săriturii în lungime, Eduard Stoica, acum retras din activitate competițională, dar care nu s-a putut desprinde de profesoara lui. Vine la stadion la fiecare ședință de antrenament și lucrează cu grupul celor mari. O face cu evidentă plăcere, dar și cu autoritatea sportivului care știe ce are de făcut. Cu autoritatea unui gen special de antrenor, cam de aceeași vârstă cu colegii săi. Are pe obraz urma rujului de pe buzele doamnei Rodica. ”E obicei de pe vremea copilăriei lui, când îi pupam pe toți copii, iar când mi se termina rujul de pe buze, le desenam cu rujul, cu mâna semnul urmei buzelor: Era marea lor bucurie: i-a pupat doamna! Și nu se ștergeau nici când ajungeau acasă. De aceea îl vedeți pe Edy cu urma buzelor mele pe obraz. Este copilul meu drag – așa cum îmi erau și îmi sunt toți, Iar el știe asta și păstrează cu sine acest semn! Cel puțin cât este aici, pe stadion. Și tot de drag conduce antrenamentul!”

Doamna Rodica mai are un antrenor ajutor: Marco! Să tot aibă vreo șase anișori. S-a așezat între două domnișoare mai mari și s-a proclamat antrenor. A fost confirmat întâi de cele două domnișoare care au intrat în jocul său, iar Marco a devenit un personaj foarte mândru de misia lui pe care și-o extinde prin propria voință asupra grupului din care Măriuca, minunea blondă care aleargă pe vârfuri – semn de chemare spre sport, arată că știe exact de ce se află pe stadionul Milcovul, la lecțiile de atletism ale Doamnei Rodica. Doamna Rodica, antrenoarea care lucrează cu grădinița next generation cu care speră să obțină cel puțin aceleași rezultate ca și cu generațiile anterioare: de aici să plece spre sport și spre viață, în general copii sănătoși, sociabili, care să-și dorească performanță! Indiferent în ce domeniu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here