Pictura bisericii din localitatea Mahriu a fost sfințită

0
269

Credincioșii din localitatea vrânceană Mahriu (Poiana Cristei – n.r.) l-au avut în mijlocul lor duminică, 18 august 2019, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a sfințit pictura bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, filie a Parohiei Petreanu, care a fost restaurată în cursul acestui an. Slujba de sfințire a picturii prin stropirea cu aghiasmă și ungerea cu Sfântul și Marele Mir a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian în lăcașul de cult, împreună cu un sobor de patru preoți și doi diaconi.

În omilia rostită cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a reliefat învățăturile duhovnicești ale textului evanghelic duminical, care ne prezintă umblarea pe mare a Mântuitorului Iisus Hristos și potolirea furtunii (cf. Matei 14, 22-34). „Ori de câte ori ne aflăm în situații grele, nu trebuie să deznădăjduim. Să ne asumăm crucea vieții, să facem tot ce ne stă în putință pentru a ieși din situațiile respective și, când simțim că un necaz ne depășește, dar și până atunci, să ne încredințăm cu toată ființa noastră purtării de grijă a lui Dumnezeu, El fiind singurul Care poate să săvârșească aievea o minune, salvându-ne dintr-o anumită situație. Astfel de minuni s-au petrecut și se petrec în fiecare zi cu oamenii care sunt, într-adevăr, credincioși. Însă cei care se îndoiesc în credința lor, cei care se comportă în această viață ca și cum Dumnezeu nu există, cei care uită că Dumnezeu este lângă noi, aceia nu pot să simtă prezența Părintelui ceresc. Prin urmare, atunci când simți că te scufunzi în marea învolburată a vieții, să-ți îndrepți mintea spre Dumnezeu și să spui cea mai scurtă rugăciune: «Doamne, scapă-mă!»”, a subliniat Chiriarhul locului.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a acordat rangul onorific de sachelar părintelui Ovidiu Blăgan, de la Parohia Petreanu. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Mai multe IMAGINI accesând linkul – https://bit.ly/2NhIjfO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here